Σαν βόμβα έσκασε στις ΗΠΑ ότι ο επικεφαλής της CIA, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, που θεωρείτο δεδομένο ότι θα παραμείνει στη θέση του μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, υπέβαλλε την παραίτηση του. Αιτία ήταν εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε επί χρόνια με την εντυπωσιακή βιογράφο του και έφεδρη αξιωματικό του αμερικανικού στρατού Πόλα Μπρόουντγουελ.

Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός σεναρίου χολιγουντιανής ταινίας. Ο εντυπωσιακός επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που είναι παντρεμένος εδώ και 38 χρόνια γνωρίζει και ερωτεύεται με την νεαρή αξιωματικό Πόλα Μπρόουντγουελ, η οποία έχει γράψει την βιογραφία του. Το FBI ξεκινάει μία έρευνα και υποψιάζεται ότι η Πόλα Μπρόουντγουελ έχει τους κωδικούς για τους προσωπικούς λογαριασμούς email του στρατηγού.

Αρχίζει την παρακολούθηση και αποκαλύπτει την εξωσυζυγική σχέση που κόστισε τελικά στον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους την πολύχρονη στρατιωτική καριέρα του λίγο πριν μπει πιο δυναμικά στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Ο Ντέιβιντ Πετρέους υπέβαλλε τελικά την παραίτηση του στον Μπαράκ Ομπάμα και στην επιστολή του χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια του.

Η εντυπωσιακή 40χρονη που έκλεψε την καρδιά του μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA είναι και εκείνη παντρεμένη και μάλιστα με δύο παιδιά. Η Πόλα Μπρόουντγουελ περιγράφεται ως μία εξαιρετικά φιλόδοξη γυναίκα με επαίνους για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις της.

Στο βιβλίο της αναφέρει ότι γνώρισε τον στρατηγό Πετρέους την Άνοιξη του 2006 όταν ήταν φοιτήτρια στο Χάρβαρντ και εκείνος είχε προκληθεί ως ομιλητής για να αναφέρει στις εμπειρίες του από τον πόλεμο στο Ιράκ. Η ίδια λέει ότι τον πλησίασε και του συστήθηκε. Όταν του ανέφερε τα ενδιαφέροντα της εκείνος της έδωσε την κάρτα με τα στοιχεία του και την παρότρυνε να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να την συστήσει σε άλλους συναδέλφους της που είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα. «Αργότερα ανακάλυψα ότι ήταν διάσημος για αυτού του είδους την διδασκαλία και τη δικτύωση, ιδιαίτερα με φιλόδοξους στρατιώτες-ερευνητές. Εκείνος απάντησε άμεσα στο email και με κάλεσε να βρούμε ιδέες. Εκμεταλλεύθηκα στο έπακρο την ανοιχτή πόρτα για να αναζητήσω ενημέρωση και να μοιραστώ οπτικές» ανέφερε η Μπρόουντγουελ.

Από τότε φαίνεται ότι έγινε η «σκιά» και το δεξί χέρι του πρώην αφεντικού της CIA. Μάλιστα, βρισκόταν επί μήνες κοντά του όταν ήταν επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε και άρθρο στο περιοδικό Newsweek με τους νόμους ζωής του στρατηγού.

Πιθανότατα η 5η εντολή του στρατηγού που ανέβηκε στα υψηλότερα αξιώματα του στρατού μέχρι να φτάσει στην πτώση ήταν και προφητική για τον ίδιο. «Όλοι κάνουμε λάθη. Το κλειδί είναι να τα αναγνωρίζουμε να τα παραδεχόμαστε, να μαθαίνουμε από αυτά και να αφαιρούμε τους πίσω καθρέφτες-να φεύγουμε μπροστά και να αποφεύγουμε να τα κάνουμε και πάλι».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook