Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε σήμερα την Μιάνμαρ κοντά στη Μανταλάι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με τις αρχές να εκτιμούν πως οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι περιορισμένες, παρόλα αυτά, αγνοούνται αρκετοί απασχολούμενοι σε κατασκευαστικά εργοτάξια.

Η δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο σε απόσταση 60 χλμ βορειοδυτικά της Μανταλάι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν επιφανειακό, μόλις 10 χλμ από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον Τομέα Μετεωρολογίας της Μανταλάι, το επίκεντρο εντοπίζεται κοντέ στην πόλη Σουέμπο, και καταγράφηκε στις 03.11, ώρα Ελλάδος.

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα όμως με τις αρχές δεν έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Η κύρια δόνηση έγινε αισθητή επίσης και στην Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Ταϊλάνδης.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία ημιτελής γέφυρα στον ποταμό Ιριουάντι, μεταξύ Κιάουκ Μιάουνγκ και Σίνγκου, κατέρρευσε και πέντε εργάτες αγνοούνται.

Αστυνομική πηγή της πόλης ανέφερε πως μία γυναίκα βρήκε τον θάνατο και 10 τραυματίσθηκαν στο Κιάουκ Μιάουνγκ, ενώ άλλες αστυνομικές πηγές στη Σίνγκου, απέναντι στο Κιάουκ Μιάουνγκ στην ανατολική όχθη του Ιρουάντι, δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίσθηκαν από τον σεισμό.

Μολονότι, το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης στην είδηση που μετέδωσε για τον σεισμό δεν έκανε την παραμικρή μνεία σε καταστροφές, ή θύματα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για ζημιές σε πολλές περιοχές γύρω από τη Μανταλάι.

Μεταξύ των πόλεων που επλήγησαν είναι και η Αμαραπούρα, δημοφιλής προορισμών των παραθεριστών λόγω των παραδοσιακών μοναστηριών της και της μακρύτερης ξύλινης γέφυρας στον κόσμο. Πολλές παγόδες υπέστησαν ζημιές στην περιοχή, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook