Έντονες αντιδράσεις από υπουργούς προκάλεσε σημείο της ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, στο οποίο έλεγε πως όσοι έχουν υπογράψει το μνημόνιο «θα παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλους του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».

Στην ομιλία του αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε αδιανόητες «τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους».

«Αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

«Ο κύριος Ευστάθιος Παναγούλης είναι φορέας ενός ένδοξου ονόματος, όμως από τις στάχτες των λόγων του δεν θα διατηρηθεί τίποτε για τους νέους αυτού του τόπου» ανέφερε ο Κ.Τζαβάρας.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος που έκανε λόγο για «μόνιμους παραδοσιακούς αρνητές της χώρας».

«Υπονομεύουν την κάθε προοπτική της χώρας γιατί δεν μπορούν να την προσφέρουν η ίδιοι.. Ξέρουν ότι η ανεμελιά τους πετάει την Ελλάδα έξω από το διεθνές περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Μουσουρούλης.

Για «γελοίες κραυγές περί λιντσαρισμάτων και ειδικών δικαστηρίων» έκανε λόγο στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον Στ.Παναγούλη.

Η δήλωσή του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής: «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα.

» Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία.»

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι ο Στάθης Παναγούλης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον.

«Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα.»


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ