Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας έξι αεροπορικές επιδρομές σε δύο περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν χθες τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι και να τραυματισθούν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, από τις ολονύκτιες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας τραυματίσθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

«Σε απάντηση των προσφάτων γεγονότων, μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στη διάρκεια της νύκτας κατά ενός εργαστηρίου κατασκευής όπλων, δύο απλαποθηκών, και δύο θέσεων εκτόξευσης ρουκετών στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και κατά άλλης μίας οπλαποθήκης κι ενός σημείου τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στα νότια», δηλώνεται στο ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού.

Επιπλέον, άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού στα ανατολικά του Χαν Γιόγκουρτς, στα νότια της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις καταδίκασαν τις ισραηλινές επιθέσεις. «Θεωρούμε πολύ επικίνδυνη την κλιμάκωση αυτή. Θα πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ.

Η ριζοσπαστική ομάδα Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (CRP) διαβεβαίωσε πως «οι σιωνιστές εχθροί» θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα για το έγκλημα αυτό κατά της Γάζας», ενώ η Ισλαμική Τζιχάντ προειδοποίησε πως «κάθε επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό» θα λάβει «μία απάντηση αντίστασης».

Στη διάρκεια της νύκτας 25 ρουκέτες εβλήθησαν κατά του νοτίου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ή σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του στρατού. Τουλάχιστον δύο από αυτές τις ρουκέτες, μία από τις οποίες αναχαιτίσθηκε από το αντιαεροπορικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» πάνω από το Ασντόντ, ήσαν τύπου Grad, τόνισε η ίδια πηγή.

Το μεθοριακό φυλάκιο Κέρεμ Σαλόμ, το μοναδικό πέρασμα απ’ όπου διοχετεύονται τα τρόφιμα από το Ισραήλ προς τη Γάζα, έκλεισε «προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί», όπως ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ δήλωσε πως ο στρατός έδωσε ήδη μία «αποφασιστική απάντηση» και πως θα πρέπει να αναμένονται «και συμπληρωματικές απαντήσεις εντός των προσεχών ημερών».

Η κλιμάκωση της έντασης προκλήθηκε από επίθεση που δέχθηκε χθες το απόγευμα ισραηλινή περίπολος με αντιαρματικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις στρατιώτες. Από τις αεροπορικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook