Ένας μουσουλμάνος που κατηγορείται για το φόνο έξι Κοπτών χριστιανών στις 6 Ιανουαρίου 2010, την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από την εκκλησία στην περιοχή Ναγκάα Χαμάντι στην Άνω Αίγυπτο, καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της γειτονικής πόλης Κουένα.

Ο 39χρονος Μοχάμεντ Αχμέντ Χουσεΐν είχε κατηγορηθεί για «φόνο εκ προμελέτης» των χριστιανών και του αστυνομικού και για εκφοβισμό πολιτών.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την ετυμηγορία του για τους δύο φερόμενους ως συνεργούς που συνελήφθησαν λίγο μετά το μακελειό.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ από αυτοκίνητο, εναντίον του πλήθους που έβγαινε από την εκκλησία παραμονή των Χριστουγέννων στην Κοπτική Εκκλησία που γιορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ενώ εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η σύλληψη των τριών ατόμων είχε ανακοινωθεί δύο ημέρες αργότερα.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται λίγο μετά το μακελειό που σημειώθηκε σε κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια και στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook