Η κακοκαιρία που πλήττει από το Σάββατο τη Βόρεια Ιταλία έχει προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της Βενετίας και την απομάκρυνση περίπου 200 ανθρώπων από τις εστίες τους στην Τοσκάνη, όπου έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Στη Βενετία οι σφοδρές βροχοπτώσεις βύθισαν το πρωί το 70% της πόλης κάτω από το νερό, με το επίπεδο της θάλασσας να ξεπερνά κατά 1,5 μέτρο το κανονικό.

Από το μεσημέρι, το επίπεδο της θάλασσας έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Στην Τοσκάνη, περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλά σπίτια, αλλά και καθίζηση του εδάφους σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι οποίες καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν στον δρόμο και να μεταφερθούν σε υψηλότερους ορόφους.

Στην Πίζα, κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω των πλημμυρών και στο Λιβόρνο η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στη Λιγουρία, περιφέρεια γειτονική της Τοσκάνης, 30 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται προς την Κεντρική Ιταλία και αναμένεται να πλήξει το απόγευμα τη Ρώμη, όπου η πολιτική προστασία έχει επίσης τεθεί σε συναγερμό.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook