Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων του γαλλικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) ελπίζουν ότι ο τέως πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα επιστρέψει στην πολιτική ζωή και θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, μία εβδομάδα προτού το κόμμα εκλέξει τον νέο του πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche, το 64% των ψηφοφόρων του UMP επιθυμούν ο τέως πρόεδρος «να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και να είναι υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές το 2017», ενώ το 30% θα ήθελε ο Σαρκοζί «να επιστρέψει στην πολιτική ζωή, αλλά μόνο για να εκφράσει την άποψή του για διάφορα ζητήματα».

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Μαΐου από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί έχει αποφύγει να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πολιτική στη Γαλλία, γεγονός που δίνει τροφή στις φημολογίες για μια ενδεχόμενη επιστροφή του.

Εν τω μεταξύ, σκληρή είναι η μάχη για την προεδρία του UMP μεταξύ του 58χρονου τέως πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν και του 48χρονου γενικού γραμματέα του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαβορί στις εκλογές του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Νοεμβρίου και στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 300.000 μέλη του UMP, είναι ο Φρανσουά Φιγιόν.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook