Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος το γεγονός ότι «για χάρην του μνημονίου έγιναν δραματικές μειώσεις που αποδυναμώνουν την ένοπλη δύναμη του έθνους, και αποδυναμώνουν επίσης τη δυνατότητα του κράτους να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη».

Η εθνική άμυνα και η δημόσια τάξη έπρεπε να είναι οι κόκκινες γραμμές του μνημονίου, υπογράμμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοινώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2013, όπως επίσης και των αμυντικών δαπανών -ως ανεπαρκών, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν θεωρεί ότι καλύπτονται κατ' ελάχιστο οι ανάγκες της χώρας.

Δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μειώσεις στη δημόσια τάξη όταν καλπάζει η εγκληματικότητα και τα αστυνομικά τμήματα έχουν τεχνικά προβλήματα, τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι «σίγουρα έχουν μεγάλο μερίδιο στην άνοδο εγκληματικότητας».

Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε λογιστικός έλεγχος του χρέους. «Γιατί δεν εξετάζετε ποιες είναι οι διεθνείς τιμές για τα δημόσια έργα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις προμήθειες των νοσοκομείων -και πόσο στοίχισαν στην Ελλάδα; Αυτοί που τα έφαγαν, δεν είναι φαντομάδες. Εδώ βρίσκονται και κυριαρχούν» ανέφερε.

Σε μια ομιλία διανθισμένη με αποσπάσματα από έργα του Όσβαλτ Σπένγκλερ και του Νόαμ Τσόμσκι, ο κ. Μιχαλολιάκος προέβαλε την άποψη πως η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων που αφορούν διεθνείς συναλλαγές αφορούν κερδοσκοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι δραστηριότητες πραγματικής οικονομίας.

«Σας λένε, πως αν η Ελλάδα βγει απ' την ευρωζώνη, θα πληγεί με 17 τρισ. η παγκόσμια οικονομία. Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Τα κεφάλαια αυτά είναι μια φούσκα χωρίς σχέση με την πραγματική οικονομία. Και η Ελλάδα αν θέλει, κρατά την καρφίτσα για να την σκάσει. Το όπλο αυτό ωστόσο, δεν το χρησιμοποιούμε» ανέφερε.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει στο αυριανό Eurogroup μια λαμπρή ευκαιρία: Να τους πει, 'ή μας δίνετε τη δόση ή αύριο φεύγουμε και εσείς τρέχετε'».

 

in.gr