Τις προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση έθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αποφάσεις των εταίρων στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης πρέπει να είναι γρήγορες. «Οι εταίροι και το ΔΝΤ μπορούν και πρέπει να λύσουν όλα τα τεχνικά ζητήματα που είναι πολύ μικρά και εύκολα. Η βιωσιμότητα πρέπει και μπορεί να λυθεί με τρόπους που έχουμε υποδείξει και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα για καμία χώρα, κανένα κοινοβούλιο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο:

– 1η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι μια άμεση, καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα.

– 2η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η άμεση & πλήρης εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται (€ 44,7 δισ)

– 3η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

– 4η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

– 5η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι ένα διαφορετικό επικοινωνιακό πλαίσιο που αντιστρέφει αρνητικά στερεότυπα.

– 6η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι το αναπτυξιακό & κοινωνικό πακέτο με στήριξη Επιτροπής και Ευρ.Τράπ.Επενδύσεων

Εσωτερική προϋπόθεση για την εθνική ανάκαμψη είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς και χρηματοοικονομικούς μας στόχους πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δε, μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «θα διαψευστούν όσοι επενδύουν στο χάος.» Όπως διευκρίνισε, η εκλογική έφοδος του Ιουνίου απέτυχε, και οι δυνάμεις της οπισθοφυλακής και του Αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν. «Δεν είστε καν της μόδας τώρα είναι η Χρυσή Αυγή» ανέφερε σκωπτικά.

«Παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας τη διαφορετική προσέγγιση στηρίξαμε και στηρίζουμε με δυσανάλογα μεγάλο κόστος την κυβέρνηση» δήλωσε.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook