Σε μια λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση ο Δήμος Ηρακλείου απένειμε τα Πιστοποιητικά στους επιτυχόντες του 2ου Κύκλου του Εθελοντικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Πολιτική Προστασία με τίτλο «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους ».

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με το χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας & Νεολαίας κ.Νίκου Γιαλιτάκη, ο οποίος αφού συνεχάρη τους Εθελοντές για την επιτυχή συμμετοχή τους στο Εθελοντικό Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτές του Προγράμματος από τους οκτώ Δημόσιους Οργανισμούς και το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο έχει αναπτυχθεί μια γόνιμη συνεργασία.

Παράλληλα επανέλαβε την υψηλή προτεραιότητα που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, που ξεκίνησε με τους 2 κύκλους των Προγραμμάτων Εθελοντισμού στην Πολιτική Προστασία και συνεχίζετε αυτό το διάστημα με τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης – Λαϊκής Επιμόρφωσης, με πάνω από 2500 ωφελούμενους συμπολίτες.

Επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει ήδη ξεκινήσει η Αντιδημαρχία Παιδείας-Νεολαίας & Εθελοντισμού σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που θα λάβουν χώρα το 2013.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες. Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η παρουσία του Συλλόγου Εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, στον οποίο μπορούν ενταχθούν οι έχοντες της πιστοποίηση του Προγράμματος και οποίος έχει επιδείξει ήδη μεγάλη δραστηριότητα στην τοπική μας κοινωνία, απ’ τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook