Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά το θάνατο τεσσάρων νεογνών μέσα σε μία εβδομάδα που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Ο θάνατος του τέταρτου νεογνού αποδόθηκε αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

«Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική» είπε στο ΑΠΕ ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα προωρότητας ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας .

Οι θάνατοι των τεσσάρων νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο, γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου, μετά από όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook