Τη μερική χρηματοδότηση των μελετών του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) Ακρωτηρίου και του αντίστοιχου ΓΠΣ της Νέας Κυδωνίας, με το ποσό των 120.751,85 € και 98.779,95 € αντίστοιχα – μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» – ενέκρινε με σχετική απόφαση του ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Ευ. Λιβιεράτος, κατόπιν παρέμβασης του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Τη χρηματοδότηση των εν λόγω μελετών, είχε ζητήσει ο κ. Σκουλάκης με σχετική επιστολή που είχε αποστείλει προς τον κ. Λιβιεράτο στα μέσα Ιουλίου καθιστώντας του σαφές ότι «για τον Δήμο Χανίων, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ολοκλήρωση του Χωροταξικού – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ως το μοναδικό εργαλείο για μια αειφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει και τα τρία Γ.Π.Σ. που τον αφορούν (Ελ. Βενιζέλου – Θερίσου – Σούδας, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας), απαιτείται να εξασφαλίσει πλέον – μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη – το συνολικό ποσό των 1.442.696,75 €».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook