«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έλαβε υπόψη της, τη ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με μεγάλο σεβασμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ.

«Μαζί με το πακέτο λιτότητας το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για συνολικά μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία πρέπει να αναγνωριστεί, αλλά και η οποία δεν ήρθε και πολύ νωρίς», προσέθεσε ο Στράιτερ, σημειώνοντας ότι η περαιτέρω διαδικασία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης τώρα από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, επισήμανε πως η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει τα πρώτα έγγραφα με τεχνικές λεπτομέρειες συμπληρώνοντας πως στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση καθώς πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας.

Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο  με την έγκριση του προϋπολογισμού, ωστόσο πρέπει να απαντηθούν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Η έγκριση του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο χθες το βράδυ είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά το τελικό κείμενο (του προϋπολογισμού) πρέπει να αναλυθεί.

Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος του Olli Rehn σε συνέντευξη Τύπου. «Η ψήφισή του εκπληρώνει ένα ακόμη βασικό κριτήριο ώστε να μετακινηθούμε πιο κοντά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Πρέπει ακόμη να αναλύσουμε την τελική έκδοση του προϋπολογισμού, όπως αυτός εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Simon O΄ Connor.

Επιπρόσθετα όσον αφορά το σημερινό Eurogroup, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «η Κομισιόν δεν πρόκειται να προδικάσει την έκβαση αυτής της συζήτησης».

Η έγκριση του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο χθες το βράδυ είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά το τελικό κείμενο (του προϋπολογισμού) πρέπει να αναλυθεί.

Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος του Olli Rehn σε συνέντευξη Τύπου. \”Η ψήφισή του εκπληρώνει ένα ακόμη βασικό κριτήριο ώστε να μετακινηθούμε πιο κοντά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Πρέπει ακόμη να αναλύσουμε την τελική έκδοση του προϋπολογισμού, όπως αυτός εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο\”, δήλωσε ο Simon O΄  Connor.

Αναφορικά με το σημερινό Eurogroup, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «η Κομισιόν δεν πρόκειται να προδικάσει την έκβαση αυτής της συζήτησης».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook