Σχολεία προς τιμήν της Μαλάλα Γιουσουφζάι, της νεαρής έφηβης από το Πακιστάν, η οποία προασπίζεται το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, σκοπεύει να δημιουργήσει η πακιστανική κυβέρνηση.

Όπως είπε η Ναφίσα Σαν, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, τα «Σχολεία της Μαλάλα» θα δημιουργηθούν σε 16 περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή από τις συγκρούσεις που μαίνονται στη χώρα.

Στόχος είναι να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, κάτι που για τα φτωχά παιδιά του Πακιστάν είναι δύσκολο.

Πάντως, όπως δήλωσε η αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχουν ακόμα βρεθεί τα χρήματα για τη δημιουργία των σχολείων.

Ωστόσο, σύντομα θα ξεκινήσουν καμπάνιες συλλογής χρημάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το κάθε σχολείο θα έχει δύο τάξεις, μία βεράντα, μία τουαλέτα και χώρο ώστε να μπορεί να γίνει προέκταση, αν χρειαστεί. Θα κοστίζει περίπου 8.220 δολάρια και θα παρέχει τη βασική εκπαίδευση σε αγόρια και κορίτσια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα Ταλιμπάν πυροβόλησαν τη 15χρονη Μαλάλα στο κεφάλι, ενώ πήγαινε στο σχολείο. Το κορίτσι επέζησε και αναρρώνει στη Βρετανία.

 

skai.gr