Εκδικάστηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχει καταθέσει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κατά της ανάθεσης των έργων επέκτασης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων στην κυπριακή εταιρεία «Νέμεσις Εργοληπτική Δημόσια Εταιρεία».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την συνεδρίαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Γαλατά κ. Μ. Σταματάκης και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Μ .Γιαννούλης.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με τον κ. Χ.Μαρκογιαννάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χανίων εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη το έργο της επέκτασης του Αερολιμένα θα ξεκινήσει σύντομα.

«Ήταν μια καλή ημέρα σήμερα για τα Χανιά» τόνισε αναφέροντας ότι «από την ακροαματική διαδικασία, τις τοποθετήσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και γενικά από το κλίμα που μπορεί να εισπράξει κάποιος που έχει εμπειρία στα δικαστήρια είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα πάει πάρα πολύ καλά».

και συνέχισε

«Άλλωστε αυτό που έχει σημασία για εμάς, και εννοώ τους Χανιώτες είναι να εκδικαστεί η υπόθεση – δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ανάδοχος – να εκδοθεί η απόφαση και να ξεκινήσει σύντομα το έργο. Ένα έργο πνοής για τη Δυτική Κρήτη γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το νομό Χανίων»

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε ότι τις περασμένες ημέρες, είχε επικοινωνήσει, και αυτό είναι επιτρεπτό σύμφωνα με τη δικονομία, με τον προεδρεύοντα του τετάρτου τμήματος του ΣτΕ τον κ. Ρίζο και είχε επιστήσει την προσοχή ότι τυχόν και τρίτη αναβολή της υπόθεσης, έθετε σε κίνδυνο το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι το – εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο – έργο , αρχικά είχε «κολλήσει» λόγω των περίεργων κωλυσιεργιών από στελέχη των υπουργείων και ενώ μετά από πολλές προσπάθειες έγινε η δημοπρασία, «κόλλησε» στις προσφυγές εταιρείας που έχασε τον διαγωνισμό.

Λόγω αυτών των κωλυσιεργιών, ο κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες και να απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ, οπότε να μην γίνει ποτέ, ήταν υπαρκτός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, προυπολογισμού περίπου 100.000.000 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο έχει φτάσει στην τελική ευθεία.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook