Την κατάσταση που επικρατεί στη φυλακή που κρατούνταν και από την οποία δραπέτευσε, αποκαλύπτει με μαρτυρία του ένας τρόφιμος της, Λι Τσάπμαν. Σύμφωνα με τον 34χρονο, στις φυλακές ο ίδιος και οι υπόλοιποι τρόφιμοι είχαν στη διάθεσή τους γυναίκες που τους επισκέπτονταν για την εκπλήρωση των σεξουαλικών τους επιθυμιών, χωρίς περιορισμούς από το σωφρονιστικό ίδρυμα!

Οι ανέσεις των κρατουμένων μάλιστα φαίνεται πως δεν σταματούσαν εκεί, καθώς κυκλοφορούσαν ανάμεσα τους ναρκωτικά, όπλα, ενώ μπορούσαν να κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων ελεύθερα.

Από τη φυλακή που βρίσκεται στην Ακτή Χόλλεσλευ στο Γούντμπριτζ, που έχει χαρακτηριστεί ως «χαμηλής ασφαλείας, ο Τσάπμαν δραπέτευσε στις 8 Οκτωβρίου, έπειτα από τη σύλληψη και την καταδίκη του σε τρεις φορές ισόβια κάθειρξη για εμπρησμούς και ληστείες. Κατάφερε να ξεφύγει μέσω ενός σωλήνα αποχέτευσης και να ληστέψει άλλα έξι σπίτια μέσα σε 11 μέρες, κάτι που πρόσθεσε άλλα δυο χρόνια στην ποινή του.

Σε ένα σπίτι μάλιστα έκλεψε φαγητό και μια κονσόλα παιχνιδιών Νιντέντο, ενώ σε ένα άλλο η ιδιοκτήτρια του σπιτιού τον «έπιασε» να τρώει μια σοκολάτα μέσα από το ψυγείο της! Αυτός απολογήθηκε, της έδωσε πίσω το αντικλείδι που είχε για το σπίτι της και διέφυγε χωρίς πρόβλημα. Τελικά συνελήφθη στις 29 Οκτωβρίου την ώρα που κοιμόταν, στο Πέτερμπρο.

Όπως ανέφερε η υπερασπιστική γραμμή του στον δικαστή Ντέιβιντ Γκούντλιν και το δικαστήριο, «δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες κράτησης μιας φυλακής “χαμηλής ασφαλείας”». Εκεί μάλιστα αναφέρθηκε και στα «ειδικά προνόμια που ως κρατούμενος εκεί είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει. Τόνισε μάλιστα πως οι γυναίκες που επισκέπτονταν τις φυλακές μπορούσαν και να περνούν εκεί τη νύχτα!

Έπειτα από την ανακοίνωση της επιβάρυνσης της ποινής του, εκπρόσωπος των φυλακών τόνισε πως όσα μαρτύρησε ο Τσάπμαν είναι αναληθή. «Είναι ποινικό αδίκημα να έχει κάποιος κρατούμενος στην κατοχή του όπλα ή ναρκωτικά μέσα στη φυλακή και όποιος συλληφθεί για κάτι τέτοιο θα αναφέρεται αμέσως στην αστυνομία.»

Πρόσθεσε ακόμα πως «θα λάβουμε το περιστατικό σοβαρότατα υπόψιν μας και το προσωπικό της φυλακής θα προσέξει ώστε να παραμείνει οποιοδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο εκτός φυλακής, χρησιμοποιώντας όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεση της, σε συνεργασία με την αστυνομία.» Όσο για τη μαρτυρία του Τσάπμαν πως οι γυναίκες διανυκτέρευαν στις φυλακές, τη διέψευσε κατηγορηματικά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook