Πρόσκληση για συμμετοχή στην κοινοβουλευτική συζήτηση \”Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων σε ολόκληρη την Ευρώπη\”, προς το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, απέστειλε ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προσπάθειες και δράσεις που υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή των Χανίων , σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρνητικά την εικόνα της χώρας μας, της Κρήτης και των Χανίων τα προηγούμενα χρόνια.

Ολόκληρη η επιστολή του Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκης , προς το Δήμαρχο Χανίων είναι η παρακάτω:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι ότι ο Δήμος Χανίων, υπό την καθοδήγησή σας, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, κι ότι επιθυμείτε να δώσετε λύσεις σ’ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει συνολικά όλη η χώρα, καταβάλλοντας σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Επειδή το επόμενο διάστημα διοργανώνω μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες που σχετίζεται με το θέμα, πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο να παραβρίσκεται και εκπρόσωπός σας. Ενδεχομένως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή υπηρεσιακός παράγοντας που γνωρίζει καλά το θέμα και μπορεί να εκφράζει τη Δημοτική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι χαρά μου να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Χανίων, όπως εσείς κρίνετε. Η εκδήλωση έχει τίτλο \”Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων σε ολόκληρη την Ευρώπη\”, και θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ.- 20:00 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο αυξανόμενος αριθμός των αδέσποτων σκύλων και γατών έχει δημιουργήσει, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σοβαρά προβλήματα στην δημόσια υγιεινή, στον κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό τομέα αλλά και στην ίδια την διαβίωση των ζώων. Σκοπός της συζήτησης είναι η αποσαφήνιση μιας προσανατολισμένης και στοχευμένης προσέγγισης για την διαχείριση και τον πληθυσμιακό έλεγχο των αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36, ευρωπαίοι κτηνίατροι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στις χώρες της ΕΕ, σε εθελοντική βάση, παρέχοντας υπηρεσίες στείρωσης των αδέσποτων σκύλων. Η μη συμμόρφωση με την οδηγία της ΕΕ, ωστόσο, οδηγεί σε δυσανάλογη επιβάρυνση στην παροχή των υπηρεσιών”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook