Το σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, που έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η 22χρονη Ντενίζ Χελμς από το Τέρλοκ της Καλιφόρνια έκανε τον γύρο του διαδικτύου σοκάροντας για την ρατσιστική διάθεση της νεαρής. «Αλλα τέσσερα χρόνια με τον νέγρο. Ισως δολοφονηθεί σε αυτή τη θητεία», έγραψε η Χελμς μετά την επανεκλογή του Ομπάμα, με αποτέλεσμα οι Μυστικές Υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν άμεσα ερευνώντας την υπόθεση καθώς το μήνυμά της θεωρείται απειλή προς τον πρόεδρο.

Η Χελμς μάλιστα που εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 40 δεν έδειξε να αλλάζει γνώμη για όσα ανήρτησε, τονίζοντας ότι δε θα την ένοιαζε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δηλαδή αν ο πρόεδρος Ομπάμα έπεφτε θύμα δολοφονίας, παρότι υπογράμμισε ότι δε θα έκανε η ίδια κάτι τέτοιο. Συμπλήρωσε δε, ότι η χρήση της λέξης «nigger» δεν σημαίνει ότι είναι ρατσίστρια.

Στο μεταξύ βέβαια η 22χρονη, της οποίας το προφίλ στον διαδικτυακό τόπο καταργήθηκε, απολύθηκε από το κατάστημα με παγωτά στο οποίο εργαζόταν καθώς ο πρώην εργοδότης της Κρις Κεγκλ «αηδίασε» με το σχόλιό της, όπως δήλωσε. Όμως τα βάσανα για την παρορμητική και πιθανώς απογοητευμένη ψηφοφόρο του Μίτ Ρόμνει, Ντενίζ δε τελειώνουν με την απόλυσή μια και οι Μυστικές Υπηρεσίες την ελέγχουν στενά εξετάζοντας τη δράση της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook