Συνάντηση με φορείς και σωματεία του Νομού Λασιθίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ο Διοικητής, κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής κ. Γ. Νεοφώτιστος, με θέμα τη λειτουργία των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δερμιτζάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μ. Πεπόνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα υγείας κ. Μ. Κλώντζας, εκπρόσωπος του Δήμου Αγ. Νικολάου -γιατρός του Γ.Ν. Αγ. Νικολάου κ. Γ. Δατσέρης καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης Λασιθίου.

Κύρια θέματα που απασχόλησαν στη σύσκεψη ήταν η καλύτερη στελέχωση των μονάδων με επιστημονικό δυναμικό, βάση των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών που καταγράφονται σε παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης στο Γ.Ν. Ιεράπετρας των τεσσάρων βασικών κλινικών, Παιδιατρικής, Παθολογικής, Χειρουργικής και Καρδιολογικής με τις υποστηρικτικές σ αυτές υπηρεσίες και ειδικότητες, το πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Σητείας, η έλλειψη ιατρού ακτινολόγου που αναμένεται να προκύψει από αρχή του 2013 στο Γ.Ν. Σητείας, καθώς και η έλλειψη κάποιων συγκεκριμένων ιατρικών ειδικοτήτων σε όλο το νομό, όπως π.χ. η έλλειψη δερματολόγου.

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα τα οποία, όπως τονίσθηκε, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο, κατά την υπογραφή των νέων τροποποιημένων Οργανισμών των νοσοκομείων και των επικείμενων συνενώσεων τους.

Σοβαρά ερωτήματα επίσης έθεσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων, μαζί με τις ενστάσεις τους, αναφορικά με το θέμα συνένωσης – συνδιοίκησης των νοσοκομείων του Λασιθίου και στο πώς αυτή ορίζεται.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία και λειτουργία ΚΑΦΚΑ στο Γ.Ν. Νεάπολης, η κατασκευή και λειτουργία των Π.Ι. Κριτσάς, Ελούντας, Μακρύ Γιαλού και Βραχασίου σύμφωνα με τις προηγούμενες δεσμεύσεις, αλλά και η ανεπαρκής, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των φορέων, κάλυψη περιστατικών με ένα μόνο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τις νυχτερινές βάρδιες σε όλο το Νομό Λασιθίου.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις πάνω σε όλα τα ζητήματα, πολλά απ τα οποία είχε ήδη ιεραρχήσει, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα θέματα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα τους, στο Υπουργείο Υγείας στην συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη το πρωί.

Επίσης ο κ. Γρηγοράκης τόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχεται από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να μην χαθεί ούτε ευρώ για την υγεία από τυχόν κωλυσιεργίες.

Για τα θέματα λειτουργίας των νοσοκομείων Νομού Λασιθίου άλλωστε, στον Άγιο Νικόλαο θα μεταβεί το απόγευμα και η Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Άννα Τριχοπούλου, η οποία θα συμμετέχει στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Αγ. Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook