Η ΕΟΔ Ηρακλείου και συγκεκριμένα το τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών ,σε συνεργασία με το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και το τμήμα Πρώτων Βοηθειών, πραγματοποίησε στο χωριό Εθιά διήμερη άσκηση με θέμα «Τεχνικές και μέθοδοι έρευνας και διάσωσης σε ανοιχτό και κλειστό πεδίο».

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των μελών της ομάδας σε τεχνικές σάρωσης ανοιχτού πεδίου ,ο εντοπισμός εγκλωβισμένων θυμάτων σεισμού σε αστικό πεδίο,η παροχή πρώτων βοηθειών και η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Η άσκηση έγινε τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε ρεαλιστικές συνθήκες (τις οποίες βοήθησαν το κρύο και το σκοτάδι).

Η άσκηση έγινε παρουσία του Υπέυθυνου Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κεντρικής Διοίκησης Κου Χ.Τριανταφυλλίδη ο οποίος με την μεγάλη εμπειρία του αξιολόγησε την άσκηση βοηθώντας το παράρτημα στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πολύ ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του πανέμορφου γραφικού χωριού τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα .