Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την πορεία του ΕΣΠΑ και για την εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. «Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει» είπε ο κ. Σαμαράς μετά την πολύωρη συνάντηση.

«Σήμερα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους για την Ανάπτυξη υπουργούς, με τους οποίους σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο. Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα» είπε μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Αθ.Σκορδάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μ.Χαρακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ.Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Ασ.Παπαγεωργίου, ο υπουργός Επικρατείας Δ.Σταμάτης, και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης.

Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει την Τρίτη στη Σύσκεψη των «Φίλων της Συνοχής» (Friends of Cohesion) δηλαδή της ομάδας των κρατών-μελών της ΕΕ που διεκδικούν υψηλότερες πιστώσεις για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Εκεί θα γίνει ανασκόπηση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020, ενόψει και της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρέοδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook