Μνήμες από την άγρια δολοφονία του 95χρονου στο Βενεράτο που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, ξύπνησαν σήμερα στα δικαστήρια Νεαπόλεως κατά τη διάρκεια της δίκης των πέντε κατηγορούμένων.

Το Δικαστήριο έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση δύο Σύριοι ενώ αθώωσε για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, δύο Έλληνες και ενας ακόμα Σύριο.

Ο ένας εκ των Ελλήνων, ένας 42χρονος Ηρακλειώτης και ο τρίτος Σύριος κρίθηκαν ωστόσο ένοχοι για ηθική αυτουργία στη ληστεία και για σύσταση συμμορίας, ενώ ο δεύτερος 49χρονος Ηρακλειώτης, που ήταν αυτός που τους μετέφερε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο , με το αυτοκίνητο του στο σπίτι του ηλικιωμένου, κρίθηκε ένοχος μόνο για οπλοκατοχή.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι κρατούμενοι, που είναι ήδη προφυλακισμένοι, φέρονται να μπήκαν, μέρα – μεσημέρι της 25ης Μαίου, στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό την κλοπή, όμως ο θόρυβος από ένα αντικείμενο που έπεσε κάτω, ξύπνησε τον 95χρονο από το μεσημεριανό του ύπνο και τον έφερε τετ-α-τετ με τους ληστές, οι οποίοι τον έδεσαν και τον φίμωσαν, προκαλώντας του ασφυξία.

Οι δύο Ηρακλειώτες αρνούνται κάθε εμπλοκή στο φρικτό έγκλημα ωστόσο είχαν χαρακτηριστεί από την Αστυνομία ως «ηθικοί αυτουργοί» της δολοφονίας του άτυχου ηλικιωμένου μαζί με τον 33χρονο Σύρο.

Ο 42χρονος ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη άδικα στην υπόθεση και ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε τα σχέδια των συγκατηγορουμένων του. Του ζήτησαν, όπως υποστηρίζει, να τους εξυπηρετήσει και να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο Βενεράτο δήθεν για να κλείσουν μία δουλειά για τον ελαιοχρωματισμό ενός σπιτιού.

Κάθε εμπλοκή με το έγκλημα αρνείται και ο 49χρονος, τον οποίο ωστόσο «στοχοποιούν» οι απολογίες των τριών αλλοδαπών συγκατηγορουμένων του.

Οι αλλοδαποί τον «καρφώνουν» ως τον άνθρωπο που έδωσε την πληροφορία για τον παππού και τα λεφτά που είχε στο σπίτι.

Υποστηρίζουν ότι είχε λάβει μέρος στις «διερευνητικές επισκέψεις» που έγιναν στο χωριό πριν από το έγκλημα, ωστόσο την επίμαχη ημέρα δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικού του προσώπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook