Aνακωχή έως τις 21 Νοεμβρίου κάνουν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου αναστέλλοντας προσωρινά τις κινητοποιήσεις, οι οποίες προβλέπεται να ξαναρχίσουν από την Πέμπτη 22 του μήνα εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ικανοποιεί τα αιτήματα του κλάδου και δεν εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν. Το ΤΕΕ επικαλείται την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και na διεξαχθούν οι εργασίες από τους μηχανικούς που έχουν υποστεί μέτρα-σόκ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρίστος Σπίρτης, «ζητά ξανά συγνώμη από τους πολίτες που καθυστέρησαν τις δραστηριότητες τους, αναγγέλλει την αναστολή έως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 τις κινητοποιήσεις με τη μορφή που είχαν».

Στο μεταξύ, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ σε συνεδρίασή της, μετά από την ψήφιση και του Προϋπολογισμού της χώρας, αποφάσισε συνολικά 14 δράσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα:

-Σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές, τη δυνατότητα προσωρινής αναστολής της ιδιότητας του τακτικού Μέλους του ΤΕΕ, μετά από αίτησή του έως τρία χρόνια είτε τμηματικά είτε συνολικά, όπως συνολικά εξειδικεύτηκε από προηγούμενη απόφαση της ΔΕ και θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Η προσωρινή αναστολή της ιδιότητας δεν καλύπτει τις θέσεις του ΤΕΕ και ενέχει πλήθος προβλημάτων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για επιβλέψεις και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι, όμως, η απόφαση που μπορεί να λάβει το ΤΕΕ αντιμετωπίζοντας κυρίως για τους άνεργους τις άδικες αυξήσεις, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και την κυβερνητική αδιαλλαξία που δεν συζητά καν τις εναλλακτικές προτάσεις μας.

-Σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ: η απόφαση υλοποίησης του Κλάδου Υγείας ως ΝΠΙΔ έχει ήδη ληφθεί, με τον προηγούμενο Νόμο σε ισχύ. Η απόφαση του Άρθρου Μόνου είναι αντισυνταγματική. Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει την πρακτική αναστολής της υλοποίησης της απόφασής μας, θα διεκδικήσουμε με προσφυγές την αποτροπή της ένταξης μας.

-Την καταγγελία της Χώρας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσες διατάξεις είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και για όσες οδηγίες δεν τηρούνται ή τηρούνται πλημμελώς, όπως διατάξεις στο Άρθρο Μόνο, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι περιβαλλοντικές οδηγίες, τα ψευδή τιμολόγια δημόσιων έργων, η αναγνώριση επαγγελματικών ισοτιμιών εκ νέου από το Υπουργείο Παιδείας.

-Την προσφυγή στο ΣτΕ και στα ελληνικά δικαστήρια, με αφορμή οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της κρατικής διοίκησης που βασίζεται στο:

Στο Άρθρο Μόνο
Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τις συνέπειες αυτής
Στους διαγωνισμούς ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας
και σε όσα νομοθετήματα και κυβερνητικές πράξεις διαλύουν το κράτος δικαίου, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τη χώρα

-Τη διεκδίκηση των εισφορών υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την πάνω από 1200 εκ. χρέος του Κράτους στο ΕΤΑΑ.

-Την αναστολή των κινητοποιήσεων και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του ΤΕΕ από τη Δευτέρα 12/11/2012 έως και την Τετάρτη 21/11/2012, λόγω των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες και στους συναδέλφους μας και τη συνέχιση τους από την Πέμπτη 22/11/2012, εφόσον η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Μηχανικών και την εξέταση των εναλλακτικών προτάσεων του ΤΕΕ.

Την παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων του ΤΕΕ και των προβλημάτων των Μηχανικών, στους αρχηγούς των κομμάτων και στις αρμόδιες Επιτροπές του Κοινοβουλίου

-Την αποκάλυψη γραμμή – γραμμή για: τι περιλαμβάνει το Άρθρο Μόνο, ποιες πολιτικές υπηρετεί, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, ποιους ευνοεί και ποιους καταστρέφει, ποια ρουσφέτια περιλαμβάνει και ποιους καλύπτει.

Γραμμή – γραμμή, μέχρι να ανατραπεί και η τελευταία λέξη από ό,τι εκβιαστικά, ανάλγητα, αντισυνταγματικά, αντιδεοντολογικά, μπόρεσαν οριακά να περάσουν.

Την ενεργή στήριξη και συμμετοχή των Φορέων των Μηχανικών που κινητοποιούνται.

-Εκδηλώσεις ανάδειξης στους πολίτες και στους Μηχανικούς κάθε σκοπιμότητας εξυπηρέτησης συμφερόντων της Κυβέρνησης.

-Τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων επιστημόνων για τη σύνταξη ενός σχεδίου Ανάπτυξης και ενός σχεδίου επιβίωσης μας στη βεβαιότητα πτώχευσης της Χώρας, ως επακόλουθο της πολιτικής της Κυβέρνησης.

-Διοργάνωση από κοινού με τις επαγγελματικές οργανώσεις των Μηχανικών συμβολικών καταλήψεων Δημόσιων Υπηρεσιών για την ανάδειξη θεματικών αθλιοτήτων του Άρθρου Μόνου, της κυβερνητικής πολιτικής και της εξυπηρέτησης συμφερόντων.

-Συγκρότηση μηχανισμού νομικής στήριξης του ΤΕΕ, των συναδέλφων μας στον δημόσιο τομέα που βρίσκονται σε διωγμό από την Κυβέρνηση και βιώνουν καθημερινά τον τρόπο της απόλυσης τους. Σημειώνουμε προς τους λασπολόγους ότι επίορκοι Συνάδελφοι, όχι μόνο δεν θα τυγχάνουν της συμπαράστασης του ΤΕΕ αλλά της καταγγελίας μας και της παραπομπής τους στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

-Τη συμμετοχή του ΤΕΕ στην Πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοεμβρίου 2012.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ «σε πείσμα της στοχοποίησης και της συνεχιζόμενης αντιδημοκρατικής απόπειρας διάλυσης από την Κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόικας και εκπρόσωπος του ΣΕΒ Θα κρατήσουμε όρθιο και με εντονότερη δράση το ΤΕΕ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook