Δέκα χιλιάδες τόνοι αλατιού ήταν αρκετοί για να φτιαχτεί ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο. Το «παλάτι του αλατιού», ή «Palacio de Sal» όπως είναι γνωστό στην περιοχή Salar de Uyuni στη Βολιβία, έχει χτιστεί εξ ολοκλήρου από ένα εκατομμύριο τούβλα αλατιού 35 εκατοστών.

Η περιοχή Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα αλατιού στον κόσμο και το ξενοδοχείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πολυτελή θέρετρα σε άλλα μέρη του κόσμου. Διαθέτει μπαρ, αίθουσα σάουνας, χαμάμ, λουτρά αλμυρού νερού όλα φτιαγμένα από… αλάτι!

\"\"

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να κατασκευαστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα ειδικά «αλμυρά» τούβλα!

Ο δημιουργός του 4.500 τετραγωνικών ποδιών συγκροτήματος Don Juan Quesada εμπνεύστηκε την ιδέα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθώς το αλάτι ήταν το μοναδικό υλικό που παρείχε η περιοχή για την κατασκευή του.

\"\"

«Η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη. Όλοι οι επισκέπτες μας μένουν έκπληκτοι και προσπαθούν να δοκιμάσουν τη γεύση των τοίχων ή των επίπλων για να διαπιστώσουν αν όντως είναι φτιαγμένα από αλάτι. Όπως λέει και το όνομα του ξενοδοχείου είναι σαν παλάτι. Ακόμη και οι πισίνα, τα τραπέζια και οι καρέκλες στο εστιατόριο και το γήπεδο γκολφ που διαθέτει έχουν φτιαχτεί από αλάτι» είπε ο Pedro Pablo Michel Rocha.

\"\"

Το Palacio de Sal μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 48 άτομα στα δωμάτιά του και οι τιμές διανυκτέρευσης ξεκινούν από 105 ευρώ.

\"\"

Κι αν σας λείπει το αλάτι από το φαγητό σας, όπως λέει και ο επισκέπτης που τράβηξε το παρακάτω βίντεο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκύψετε και να πάρετε λίγο αλάτι από το… πάτωμα!

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook