Μαζική έξοδος υπαλλήλων της Βουλής παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στους 45 οι υπάλληλοι, κυρίως προϊστάμενοι διευθύνσεων, που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης να κοπούν προνόμιά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις ξεκίνησε μετά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει εκ νέου την τροπολογία την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει, λόγω των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν από τους υπαλλήλους της Βουλής.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κόψει τα όποια προνόμια είναι θεσπισμένα σε επιμέρους κατηγορίες, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, οδήγησε μόνο σήμερα Δευτέρα, 18 άτομα στο να προχωρήσουν στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλειονότητά τους οι υπάλληλοι που αποχωρούν είναι προϊστάμενοι διευθύνσεων, ενώ τρεις από αυτούς είναι στενογράφοι.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου, μιλώντας με δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη στη Βουλή προσθέτοντας ότι το μόνο θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι η πρόσληψη 14 στενογράφων οι οποίοι πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2010 για να καλύψουν οργανικές θέσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook