Την επιτακτική ανάγκη απελευθέρωσης μεγαλύτερων κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αναμένεται να θέσει επί τάπητος ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα έχει σήμερα συνομιλίες σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση προγράμματος για την ένταξη στην αγορά εργασίας περίπου 80.000 νέων άνεργων σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή μέσω ευρωπαϊκών πόρων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η διάθεση επιπλέον πόρων ώστε αφενός μεν να υπάρξει τόνωση της απασχόλησης, αφετέρου δε να ενισχυθεί η κοινωνική προστασία. Όπως εκτιμάται, ο υπουργός Εργασίας έχει στην διαπραγματευτική του φαρέτρα δύο σημαντικά όπλα.

Την δραματική αύξηση της ανεργίας στην χώρα μας, η οποία τον Αύγουστο ξεπέρασε το 25%, με τους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να ανέρχονται στο 58% και τα μέτρα που έχουν ληφθεί με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κινητικότητας στην αγορά εργασίας, όπως ο περιορισμός του κατώτατου μισθού και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του, η περαιτέρω ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, η σταδιακή μείωση της εργοδοτικής εισφοράς κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, η ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook