Μεταστροφή του κλίματος παγκοσμίως που είχε διαμορφωθεί για την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αβεβαιότητας από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης, δείχνουν οι προβλέψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τον Τουρισμό το 2013.

Ειδικότερα, προβλέπει έσοδα 11 δισ. ευρώ από τα 17 εκατ. ταξιδιώτες που θα περάσουν τις πόρτες εισόδου των λιμανιών και των αεροδρομίων ανά την ελληνική επικράτεια.

«Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή έπαιξαν τόσο οι προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και τα 16 εκατ. των φίλων ξένων επισκεπτών της χώρας μας κατά το 2012. Ένας αριθμός απίστευτος σε σχέση με την τεράστια αρνητική δημοσιότητα που υπέστη η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όμως, πέρα και πάνω από τα 10 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, τα εκατομμύρια αυτά των φίλων της χώρας μας, προσέφεραν τη ηθική τους υποστήριξη, μεταφέροντας στους συμπολίτες τους τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να χτίσει με δυσκολίες και στερήσεις πάνω στα ερείπια ενός διεφθαρμένου κρατικισμού , τη νέα σύγχρονη Ελλάδα. Τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τη χώρα μας για το 2013 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αισιοδοξούμε ότι ο στόχος των 17 εκατ. επισκεπτών θα επιτευχθεί, προσφέροντας 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα και επιπλέον 1,5 μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας», τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης μετά την επιστροφή του από την παγκόσμια έκθεση τουρισμού «World Travel Market» (WTM).

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook