Μια νέα οικολογική δράση πολλαπλά συμφέρουσα, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οργανωμένη ανακύκλωση προωθεί ο ΕΣΔΑΚ με τη δημιουργία για πρώτη φορά Πράσινου Σημείου στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο για το οποίο έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ –ΚΥΠΡΟΣ» 2007-2013.

Για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ- Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης –Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη τονίζει την περιβαλλοντική σημασία του έργου αυτού που θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ανοιχτό χώρο ο οποίος θα αποτελεί και το σημείο όπου θα γίνεται η ανακύκλωση και ζητά την άμεση χρηματοδότηση της πρότασης αυτής.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα με την ονομασία GREEN POINTS(ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ) και σύμφωνα με τον κ. Κουράκη μέσα σε αυτή τη πρόταση περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στην πόλη του Ηρακλείου όπου βρίσκεται σήμερα συγκεντρωμένο περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Κρήτης και που εξυπηρετεί τουριστικά περίπου 1,5 εκατ. επισκέπτες ετησίως .

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ θα αποτελούσε αρχικά και το πρώτο Πράσινο Σημείο στη Κρήτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας χώρος, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να μεταφέρει διάφορα ογκώδη υλικά, προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση.

Έπιπλα, μεταλλικά αντικείμενα, ρούχα, σκεπάσματα ή χαλιά, παιδικά παιχνίδια, χαλασμένα ποδήλατα , σπασμένες κρεμάστρες, σκληρά πλαστικά που δεν είναι συσκευασίες (π.χ. μια σπασμένη λεκάνη), είναι ορισμένα από τα είδη που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν.

Στο Πράσινο Σημείο, που θα είναι ένας δημοτικός χώρος, θα μπορούσε να γίνεται και συγκέντρωση ανάλογων υλικών από τις υπηρεσίες του δήμου, με σκοπό να μοιραστούν μετά στα διάφορα στάδια ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook