Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανιών καλεί τους χιλιάδες καταναλωτές-μέλη της, σήμερα Σάββατο και ώρα 20:30, να κλείσουν τα φώτα για μία ώρα, με σκοπό να δώσουμε μια \”ανάσα\” στον πλανήτη μας και να θυμηθούμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, για την εξασφάλιση και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των σημερινών και μελλοντικών γενεών.
 

Όπως δηλώνει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., μέσω της προέδρου της  κ.Ιωάννας Μελάκη, η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη παγκόσμια δράση είναι σημαντική και στέλνει ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την ζωή του πλανήτη μας, που τόσο φιλόξενα μας αγκαλιάζει και το μόνο που ζητά από μας είναι ο σεβασμός και η συντήρηση της βιωσιμότητας του.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οπότε 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το 2008 η αρχική πρωτοβουλία μεγάλωσε εντυπωσιακά με πάνω από 50 εκατ. συμμετοχές από 35 χώρες.

Οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης για τρίτη συνεχή χρονιά, και η WWF ευελπιστεί να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook