Τα σκάφη "Κορμοράνος" και "Αλμύρα"πρώτευσαν στον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την επωνυμία "Πολυτεχνείο Κρήτης".

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Το περασμένο σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου έγινε ο προγραμματισμένος αγώνας που προκήρυξε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και ο οποίος περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και εντάσσεται στο κοινό ετήσιο πρωτάθλημα Ν.Ο.Χ. – Ι.Ο.Χ.

Η επωνυμία που έδωσε στον αγώνα ο Ν.Ο.Χ. ήταν "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ" τιμώντας το μορφωτικό και κοινωνικό έργο του αλλά και τη συνεργασία του με το Ν.Ο. Χανίων στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Ο άνεμος και τις δύο μέρες ήταν Β-ΒΑ εντάσεως 3-5 μποφόρ με έντονο κυματισμό που δυσκόλεψε τη χρήση των μπαλονιών γι' αυτό και ελάχιστα σκάφη την αποτόλμησαν. Η διαδρομή και τις δύο ημέρες ήταν Ν.Ο.Χ.-περίπλους νησίδας Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., 12 ναυτικών μιλίων παρά το ότι τη δεύτερη μέρα ήταν προγραμματισμένη διαδρομή όρτσα-πρύμα, αποστάσεως 9 ν.μ. Και τούτο, διότι ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψε την πόντιση της πελαγίσιας τσαμαδούρας.
Σε σχετική ερώτησή μας, ο υπεύθυνος ανάπτυξης ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χανίων, κ. Μανιουδάκης, είπε ότι δίδει βαρύτητα και επιδιώκει τις διαδρομές όρτσα-πρύμα οι οποίες δραστηριοποιούν έντονα και εξασκούν τα πληρώματα στη χρήση και αλλαγή των πανιών. Επίσης, μας διευκρίνισε ότι η σειρά επιτυχίας δεν καθορίζεται από τη σειρά τερματισμού (όπως πολλοί μη γνωρίζοντες νομίζουν), αλλά από τους χαριζόμενους χρόνους με βάση τα πιστοποιητικά καταμέτρησης των διαφορετικού τύπου σκαφών που συμμετέχουν.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα ελλιμενισμού των σκαφών την Κυριακή (11/11) αμέσως μετά τον τερματισμό.
 
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σαββάτου (10/11) ήταν τα εξής:
1η ΘΕΣΗ - ΚΥΠΕΛΛΟ: "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ" (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αρ. Κοτόπουλος, Δημ. Δίκας, Άννα Μπικάκη
 
2η ΘΕΣΗ: "ΑΛΜΥΡΑ" (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Δημήτρης Ναναδάκης
Πλήρωμα: Γ. Αλιφιεράκης, Ν. Βαρδάκης, Ι. Τζινάκη
 
3η ΘΕΣΗ: "ΠΑΝΕΦΗ" (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος
Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Μπάλας, Άγγελος Τολάκης, Βίβιαν Σαρρή, Βαρδής Καντζουράκης
 
Αποτελέσματα αγώνα Κυριακής (11/11)
 
1η ΘΕΣΗ - ΚΥΠΕΛΛΟ: "ΑΛΜΥΡΑ" (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Δημήτρης Ναναδάκης
Πλήρωμα: Γ. Αλιφιεράκης, Ν. Βαρδάκης, Ι. Τζινάκη
 
2η ΘΕΣΗ: "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ" (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αρ. Κοτόπουλος, Δημ. Δίκας, Άννα Μπικάκη, Αν. Συτζανάκης, Ειρήνη Αθανασάκη  
 
3η ΘΕΣΗ - ΚΥΠΕΛΛΟ: "ΑΙΘΡΑ" (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Γκότσης
Πλήρωμα: Π. Ρέππας, Κ. Λεβεντάκης
 
Σημειώνεται ότι στα πληρώματα συμμετείχαν και μαθητές της Σχολής Ιστιοπλοΐας που λειτουργεί στο Ν.Ο. Χανίων αυτή την περίοδο.