Τα σκάφη \”Κορμοράνος\” και \”Αλμύρα\”πρώτευσαν στον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την επωνυμία \”Πολυτεχνείο Κρήτης\”.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Το περασμένο σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου έγινε ο προγραμματισμένος αγώνας που προκήρυξε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και ο οποίος περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και εντάσσεται στο κοινό ετήσιο πρωτάθλημα Ν.Ο.Χ. – Ι.Ο.Χ.

Η επωνυμία που έδωσε στον αγώνα ο Ν.Ο.Χ. ήταν \”ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ\” τιμώντας το μορφωτικό και κοινωνικό έργο του αλλά και τη συνεργασία του με το Ν.Ο. Χανίων στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Ο άνεμος και τις δύο μέρες ήταν Β-ΒΑ εντάσεως 3-5 μποφόρ με έντονο κυματισμό που δυσκόλεψε τη χρήση των μπαλονιών γι\’ αυτό και ελάχιστα σκάφη την αποτόλμησαν. Η διαδρομή και τις δύο ημέρες ήταν Ν.Ο.Χ.-περίπλους νησίδας Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., 12 ναυτικών μιλίων παρά το ότι τη δεύτερη μέρα ήταν προγραμματισμένη διαδρομή όρτσα-πρύμα, αποστάσεως 9 ν.μ. Και τούτο, διότι ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψε την πόντιση της πελαγίσιας τσαμαδούρας.
Σε σχετική ερώτησή μας, ο υπεύθυνος ανάπτυξης ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χανίων, κ. Μανιουδάκης, είπε ότι δίδει βαρύτητα και επιδιώκει τις διαδρομές όρτσα-πρύμα οι οποίες δραστηριοποιούν έντονα και εξασκούν τα πληρώματα στη χρήση και αλλαγή των πανιών. Επίσης, μας διευκρίνισε ότι η σειρά επιτυχίας δεν καθορίζεται από τη σειρά τερματισμού (όπως πολλοί μη γνωρίζοντες νομίζουν), αλλά από τους χαριζόμενους χρόνους με βάση τα πιστοποιητικά καταμέτρησης των διαφορετικού τύπου σκαφών που συμμετέχουν.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα ελλιμενισμού των σκαφών την Κυριακή (11/11) αμέσως μετά τον τερματισμό.
 
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σαββάτου (10/11) ήταν τα εξής:
1η ΘΕΣΗ – ΚΥΠΕΛΛΟ: \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αρ. Κοτόπουλος, Δημ. Δίκας, Άννα Μπικάκη
 
2η ΘΕΣΗ: \”ΑΛΜΥΡΑ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Δημήτρης Ναναδάκης
Πλήρωμα: Γ. Αλιφιεράκης, Ν. Βαρδάκης, Ι. Τζινάκη
 
3η ΘΕΣΗ: \”ΠΑΝΕΦΗ\” (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος
Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Μπάλας, Άγγελος Τολάκης, Βίβιαν Σαρρή, Βαρδής Καντζουράκης
 
Αποτελέσματα αγώνα Κυριακής (11/11)
 
1η ΘΕΣΗ – ΚΥΠΕΛΛΟ: \”ΑΛΜΥΡΑ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Δημήτρης Ναναδάκης
Πλήρωμα: Γ. Αλιφιεράκης, Ν. Βαρδάκης, Ι. Τζινάκη
 
2η ΘΕΣΗ: \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αρ. Κοτόπουλος, Δημ. Δίκας, Άννα Μπικάκη, Αν. Συτζανάκης, Ειρήνη Αθανασάκη  
 
3η ΘΕΣΗ – ΚΥΠΕΛΛΟ: \”ΑΙΘΡΑ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Γκότσης
Πλήρωμα: Π. Ρέππας, Κ. Λεβεντάκης
 
Σημειώνεται ότι στα πληρώματα συμμετείχαν και μαθητές της Σχολής Ιστιοπλοΐας που λειτουργεί στο Ν.Ο. Χανίων αυτή την περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook