Σοκ στην ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει η είδηση της εμπλοκής τριών αξιωματικών του σώματος, σε υποθέσεις όπλων, ναρκωτικών και φυσιγγίων.

Οι τρεις αξιωματικοί, που υπηρετούν στις αστυνομικές δ/νσεις Ηρακλείου και Λασιθίου, αντίστοιχα, έπεσαν στα δίκτυα των συναδέρφων τους έπειτα από μεθοδευμένες και συστηματικές έρευνες που διήρκησαν 8 μήνες, για την εξάρ8ρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων και ναρκωτικών.

Μάλιστα, το «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» έπαιξε για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης που φέρονται να εμπλέκονται οι τρεις ένστολοι, τα ονόματα των οποίων προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Για την παράνομη και κερδοφόρα δραστηριότητα των τριών αξιωματικών ενημερώθηκε άμεσα και η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων. Αξιωματικοί της υπηρεσίας κλήθηκαν χθες από την τοπική ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της γιγαντιαίας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ηρακλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Πληροφορίες του flashnews.gr θέλουν τους τρεις αξιωματικούς της Κρήτης να κανόνιζαν τις συναλλαγές τους, μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν με άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά και όπλα έχουν καταγραφεί στο περιβόητο «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» και εξετάζονται εξονυχιστικά από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες υποθέσεις φυτειών κάνναβης, που εντοπίστηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι, τα τελευταία 2 χρόνια, για άγνωστους λόγους δεν εξιχνιάστηκαν, αν και υπήρχαν στην διάθεση κάποιων αστυνομικών συγκεκριμένα σημαντικά στοιχεία, ικανά για να τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των χασισοκαλλιεργητών.

Γιγαντιαία επιχείρηση για ναρκωτικά και όπλα

Γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο. Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί των ΤΑΕ, της ΟΠΚΕ, των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, των Υποδ/νσεων Ασφαλείας όλων των Αστυνομικών Δ/νσεων της Κρήτης, αλλά και της ΟΕΑ, συμμετείχαν στην επιχείρηση, την οποία καθοδηγούσε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ.

Στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου, η κινητικότητα των οχημάτων των ΤΑΕ, αλλά και τα θωρακισμένα οχήματα με τα φιμέ τζάμια της ΟΕΑ, όλο το πρωί ήταν έντονη.

Οι έρευνες σε σπίτια και ποιμνιοστάσια, όχι μόνο των προσαχθέντων αλλά και των συγγενικών τους προσώπων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ένας μεγάλος αριθμός ναρκωτικών, όπλων και σφαιρών βρίσκονται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του νησιού.

Τις έρευνες συντονίζει ο γενικός αστυνομικός δ/ντης κρήτης, Μανόλης Παραβολιδάκης, ο οποίος από νωρίς το πρωί, βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου, υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Εφετών, Νίκου Μαρκάκη.


Ογκόδης η δικογραφία, αναμένονται ονόματα «έκπληξη»

Μέχρι αργά το απόγευμα, περισσότερα από 60 άτομα, προσήχθησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου. Οι περισσότεροι είναι μέλη γνωστών οικογενειών της Κρήτης, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν της ΕΛΑΣ για αξιόποινες πράξεις.

Οι πρώτες 12 συλλήψεις έγιναν νωρίς το μεσημέρι. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 9 Κρητικοί και 3 αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας ανήλικος. Όλοι θα παρουσιαστούν αύριο στις εισαγγελικές αρχές του Λασιθίου, όπου σε λίγες ώρες θα αποσταλεί και η δικογραφία.

Η πολυσέλιδη δικογραφία, συμπεριλαμβάνει δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, που η κάθε μία αριθμούσε 20 και πλέον μέλη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στο «βαλιτσάκι της ΕΥΠ», σε αρκετές περιπτώσεις οι δυο αυτές ομάδες συνεργάζονταν. Άλλοτε, πάλι, δρούσαν σαν ως ξεχωριστές ομάδες.

Πληροφορίες του flashnews.gr αναφέρουν ότι υπάρχει μία ακόμα δικογραφία, που μέχρι και αυτή την ώρα, μελετάνε οι εισαγγελικές αρχές, από την οποία ξεκίνησαν και οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Κρήτης για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και φυσιγγίων.

Μάλιστα, η εν λόγω δικογραφία, συμπεριλαμβάνει και ονόματα, τα οποία θα αποτελέσουν έκπληξη, κυρίως, για την πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού, αλλά και για τον δικηγορικό κόσμο της Κρήτης.

Δρούσαν στα πρότυπα της μαφίας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα, τα μέλη του κυκλώματος, δρούσε στα πρότυπα της μαφίας και η ιδιαίτερα κερδοφόρα δράση τους δεν άφηνε κανένα ίχνος που να οδηγήσει την αστυνομία στην ταυτότητά τους.

Σε χασισοφυτείες ακατέργαστης κάνναβης, σε εμπόριο όπλων και σφαιρών, σε ζωοκλοπές και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, φαίνεται ότι εμπλέκονται τα 60 περίπου μέλη του κυκλώματος, το οποίο στην κυριολεξία «θησαύριζε» κάτω από την… “μύτη” της ΕΛΑΣ. Οι «αρχηγοί» των κυκλωμάτων έδιναν εντολές οι οποίες έπρεπε να εκτελεστούν \”οπωσδήποτε\”.

Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Λασιθίου. Στις 11:00 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Αστυνομικό Δ/ντη Λασιθίου, Φανούρη Μανιαδάκη.

ΡΕΝΑ ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook