Δεν αρκεί μία απλή μονομερής διαγραφή του χρέους, χρειάζεται και αποδέσμευση από την ΕΕ, τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στη Λάρισα.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν λέει ότι τα 31 δισ. ευρώ της δόσης θα πάνε κυρίως στις τράπεζες και στα μονοπώλια. Η δίχρονη επιμήκυνση θα φέρει νέα μέτρα σε βάρος του λαού, παρατήρησε.

Αναλύοντας την πρόταση του κόμματος της για την έξοδο από την κρίση, είπε ότι χρειάζεται συνολική ανατροπή και στρατηγική διεξόδου, αντιμονοπωλιακή και αντικαπιταλιστική. «Απαιτείται να πάρει ο λαός την εξουσία, να πάρει στα χέρια του την οικονομία και την περιουσία, δίνοντας ώθηση σε ανάπτυξη που δεν θα βρίσκεται στην υπηρεσία των μονοπωλίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε διεθνές μέσο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι απόψεις του περί μείωσης του μισθολογικού κόστους ταυτίζονται με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων.

Τέλος η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη στάση των δημάρχων σε σχέση με το θέμα της διαθεσιμότητα των εργαζομένων, σχολιάζοντας: « Βγαίνουν τώρα οι δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστάρηδες υποστηρίζουν τους εργαζόμενους στους δήμους. Όμως από το 2010 η ΚΕΔΕ ήξερε τι θα συμβεί. Τα ήξεραν οι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αναδείκνυαν τα θετικά του Καλλικράτη. Κι εμείς τα ξέραμε, εμείς τα λέγαμε όμως από τότε».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook