Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στην στάση εργασίας θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Το διάστημα αυτό οι δημοσιογράφοι θα μεταδίδουν μόνο ειδήσεις σχετικές με τις κινητοποιήσεις.

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Εν όψει της κινητοποίησης, η ισπανική CGT δημιούργησε ένα ειδικό βίντεο με τίτλο Respira (ανέπνευσε) στο οποίο εμφανίζονται πολίτες-θύματα της οικονομικής κρίσης να μην μπορούν να αναπνεύσουν παγιδευμένοι σε κουκούλες που τους κόβουν την ανάσα.

 

in.gr