Ο Πρόεδρος Θάνος Τζήμερος και στελέχη της \’\’δημιουργία, ξανά\’\’’ ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα πενθήμερη περιοδεία στη Κρήτη επ’ευκαιρία της ημερίδας που διοργάνωσε το κόμμα σε συνεργασία με τις περιφερειακές οργανώσεις της Κρήτης με θέμα “Τουρισμός και Περιβάλλον”, στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Θάνος Τζήμερος συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Μανούσο Λιωνάκη και τον Γ.Γ κ. Γαβριήλ Κουρή του Δήμου Χανίων, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Κοινή συνισταμένη των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης είναι η πεποίθησή στην \’\’Δημιουργία Ξανά!\’\’ πως η οικονομική και θεσμική έξοδος από την συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα που επέβαλε το κομματικό κατεστημένο, θα προέλθει μέσα από την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικητικών μηχανισμών, την απαγκίστρωση από κομματικές επιρροές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεώργιου Μαρινάκη πως για την ολοκλήρωση του φακέλου υποβολής ενός επενδυτικού έργου στο ΕΣΠΑ χρειάζονται 34 διοικητικές αποφάσεις με αποτέλεσμα, ο χρόνος που απαιτείται για την διαδικασία ένταξης, να είναι διπλάσιος και τριπλάσιος του χρόνου υλοποίησης του ίδιου του έργου!

Παράλληλα τα στελέχη και ο πρόεδρος στην ‘δημιουργία, ξανά!’ είχαν σειρά συναντήσεων με επιστημονικούς συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς απ’ όλη την Κρήτη.

Στη συνάντηση με το Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Δημήτριο Ποντικάκη, συζητήθηκαν τα ακραία φαινόμενα ανομίας και οι προσπάθειες αντιμετώπισής τους.

Στις συναντήσεις με τους Προέδρους των ΕΒΕΗ και ΕΒΕΧ κ.κ.Μανώλη Αλιφιεράκη και Ιωάννη Μαργαρώνη αντίστοιχα, τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ κ.κ. Τραχαλάκη, Μυλωνάκη, Στριλιγγά, το Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων κ.Μιχάλη Βλατάκη και των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ.κ.Ατσαλάκη και Κουρκουνάκη, συζητήθηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις εν μέσω κλίματος κυβερνητικής αναξιοπιστίας και οικονομικής ύφεσης που στραγγαλίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Το πρόεδρο της ‘Δημιουργία, ξανά!’ συνόδευσε στην πενθήμερη περιοδεία η γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής κα.Μάρω Καψή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook