Απλήρωτοι του τελευταίους δύο μήνες, παραμένουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς  εργασίας», τα οποία τόσο είχαν προβληθεί το διάστημα που οι υποψήφιοι κατέθεταν τις αιτήσεις τους.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε επίπεδο Κρήτης είναι απογοητευτική, αφού μόνο σε Ηράκλειο και Λασίθι ο αριθμός των απλήρωτων εργαζομένων ανέρχεται σε1800. 

Σήμερα για το θέμα, επισκέφθηκαν την αντιδήμαρχο προσωπικού Μαρία Ξυλούρη, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Η. Σωκράτης Βαρδάκης και αντιπροσωπία εργαζομένων για να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα. Η κα Ξυλούρη τόνισε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν Δευτέρα ή Τρίτη, με τους εργαζομένους  να ξεκαθαρίζουν πως εφόσον δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Την ίδια ώρα η «Αλληλεγγύη Κρήτης» με ανακοίνωση της καταλογίζει ευθύνες για την κατάσταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

\’\’Λόγω του απεργιακού κλοιού των προηγούμενων ημερών που βρέθηκε η χώρα μας, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις, κατά των νέων μέτρων και της ψήφισης του προϋπολογισμού, παρουσιάζεται σήμερα χρονική καθυστέρηση στην εκταμίευση της Α΄ δόσης για την καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων.

Εξαιτίας των απεργιών, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην λειτουργία Υπουργείων, Δημοσίων υπηρεσιών, Ασφαλιστικών οργανισμών, ΔΕΚΟ, Τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.α., γεγονός που μας δημιούργησε απρόβλεπτη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση της εν λόγω εκταμίευσης.

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» γνωστοποιεί στους εργαζόμενους της ότι έχει ολοκληρώσει στο σύνολό της, την διαδικασία εκταμίευσης του απαιτούμενου ποσού για την πληρωμή των αμοιβών των ωφελουμένων του προγράμματος ΚΟΧ και έχει εκδώσει και τους αναλυτικούς μισθοδοτικούς πίνακες προς την συνεργαζόμενη Τράπεζα για την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Ζητούμε την κατανόηση των εργαζομένων μας προς αυτή την κατεύθυνση και τους ενημερώνουμε ότι καθημερινά καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, με σειρά επαφών με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να επισπευτεί η ολοκλήρωση της εκταμίευσης και καταβολής των πληρωμών.\’\’ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook