Τέσσερεις σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν τα ξημερώματα και μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών σε ισάριθμες διαφορετικές περιοχές στην Κρήτη.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:17 πμ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων απο το Ηράκλειο και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Στις 5:58 πμ ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών Ρίχτερ, με το επίκεντρο του σεισμού να βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισάμου και σε απόσταση 84 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων, ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε στις 6:07 πμ ένας ακόμη σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 77 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας), με εσταικό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων.

Επίσης στις 6:31 πμ κατεγράφη μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση 27 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Δείτε την καταγραφή των σεισμών απο τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Βάμο Αποκορώνου