Σχεδόν σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, αλλά και σχεδόν όλα τα βασικά στελέχη της ευρύτερης κεντροδεξιάς, θα δώσουν τη Δευτέρα το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραµανλή στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει η ταυτόχρονη παρουσία στην εκδήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του προκατόχου και τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Προσκλήσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας έχει αποστείλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκδήλωσης.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων αναμένεται να είναι παρόντες -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΚΚ) Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος του ΙΚΚ Αχιλλέας Καραμανλής, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο μητροπολίτης Άνθιμος κ.ά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δεν αναμένεται να παραστεί. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook