Με την γνωστή δήλωση του Διογένη του κυνικού που ζήτησε να τον θάψουν ανάποδα όταν πεθάνει,  τον ρώτησαν γιατί, κι εκείνος απάντησε :\”γιατί σε λίγο θα\’ρθούν τα πάνω – κάτω\” ! απάντησε στις προκλήσεις του Αμερικανικογερμανικου άξονα στο μπριτζ ο λεβέντης μας Μανώλης Τζινακης   (φωτο δεξιά, από προηγούμενη επιτυχία του ενώ παραλαμβάνει κύπελλο από τον Ηλία Μιχελογιαννη στο μέσον,  αριστερά διακρίνεται η άσσος του Αγρινίου Λένα Σακη )  χθες το βράδυ, που αγωνίστηκε με την γνωστή νομικό σύμβουλο Αγγελική Δαριβα, με ανάστημα που θυμίζει τον στρατηγό Μακρυγιάννη και με την γερακίσια μάτια του που σπινθηροβόλησε χθες το βράδυ δεν άφησε κανένα και τίποτα να αμφισβητήσει την κυριαρχία του και επανέλαβε τα λόγια του στρατηγού «Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ἐνεργήσω κι\’ ὅ,τι θέλουν ἄς μοῦ κάμουν», η Δαριβα απλά τον ακλουθούσε, όπως και οι στρατιώτες ακλουθούσαν τον στρατηγό στις πολεμικές επιχειρήσεις τους έχοντας του τυφλή εμπιστοσύνη,  και με τις γνώσεις της στην νομική έλεγε σε όλους ότι όλα όσα ψηφίζονται στην βουλή είναι αντισυνταγματικά ! και συμπλήρωνε με νόημα ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Ο γόης του Ελληνικού μπριτζ Μανώλης Μπικουβαρακης βρέθηκε στην δεύτερη θέση σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού στο ασθενές φίλο που ως γνωστό του έχει αδυναμία, είχε τρέλα κέφια ο Μανώλης που αγωνίστηκε με τον καθηγητή χημείας Μανώλη Χαζηρακη και του έκανε και μαθήματα πως … να αποφεύγει τις γυναίκες! Λέγοντας του πολλές φορές την φράση του Νικολά Μπουαλό  για να την εμπεδώσει «Οι γυναίκες είναι γκρεμοί σκεπασμένοι με λουλούδια.»  Αυτά λέει στις γυναίκες ο Μπικουβαρακης και αυτές τρέχουν σαν τρελές ξοπίσω του!!! Επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση : με την γυναίκα δεν βγάζει άκρη ούτε ο διάβολος!

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Μιχαλογιαννης , με τον Κ. Μενεγακη πήραν την 3η θέση, ο Ηλίας γνωστός θεατράνθρωπος, είχε πολλά κέφια και υποκρίθηκε ένα κομμάτι από ένα έργο του  Αύγουστου Στρίντμπεργκ,  τον ΠΕΛΕΚΑΝΟ

Γέρντα: Σώπα! Ξέρω ότι είμαι ένας υπνοβάτης αλλά δεν θέλω να με ξυπνήσουν! Γιατί – πώς θα ζήσω μετά;

Γιος: Λες και δεν είμαστε όλοι υπνοβάτες. Ξέρεις… επειδή σπουδάζω νομικά μελετάω τις δικογραφίες, διαβάζω τους μεγάλους εγκληματίες που δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς έγινε… νομίζουν ότι έκαναν το σωστό μέχρι τη στιγμή που τους συλλαμβάνουν, τότε μόνο ξυπνούν. Αν αυτό δεν λέγεται όνειρο τότε είναι ένα είδος ύπνου!

Γέρντα: Άφησέ με να κοιμάμαι! Ξέρω ότι κάποτε θα ξυπνήσω αλλά ας αργήσει εκείνη η ώρα! Υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνω αρχίζω να τα υποψιάζομαι μόνο! – Θυμάσαι, όταν είμασταν μικροί… μας φώναζαν \”παλιόπαιδα\” κάθε φορά που λέγαμε την αλήθεια – \”είσαι κακό κορίτσι\” μου φώναζαν συνέχεια όταν έλεγα ότι το κακό ήταν κακό… έτσι έμαθα να κρατάω το στόμα μου κλειστό… και τότε με παίνευαν για την καλή μου συμπεριφορά. Έμαθα να λέω το αντίθετο από αυτό που σκεφτόμουν και τότε πια, ήμουν έτοιμη να βγω στον κόσμο και να ζήσω.

Γιος: Καλύτερα να παραβλέπεις τις αδυναμίες και τα λάθη των άλλων, δεν υπάρχει αμφιβολία… αλλά το επόμενο βήμα είναι η υπεκφυγή και η κολακεία. Δύσκολο να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις σε κάθε περίσταση – όμως μερικές φορές είναι καθήκον σου να λες αυτό που σκέφτεσαι…

Γέρντα: Σώπα!

Γιος: Σωπαίνω.

Μετά την ερμηνεία ρεσιτάλ του Ηλία που έπαιξε και τους δυο ρόλους, ο λαός του μπριτζ ξέσπασε σε άκρατα χειροκροτήματα και συγκινημένος ο Ηλίας δάκρυσε.

Ο Μενιος Μαραγουδακης βρέθηκε στην 4η θέση αγωνιζόμενος με τον Μιχάλη Μπενιουδακη, την 5η θέση κατέλαβε το ζευγάρι των Ιορδάνη Ακασιαδη και Γιώργου Λουρακη, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο μεγάλος Μπάμπης Κουρκουνακης που επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό αγωνιζόμενος με τον Γιάννη Ευλογημένο, η Μαρία Φουντουλακη για μια ακόμη αγωνιστική κινήθηκε στα ρηχά νερά και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε κάτι αξιόλογο, ο σύμπηκτης της Γιώργος Μαρκετακης εμφανώς απογοητευμένος της είπε να παρατήσει το μπριτζ και να ασχοληθεί με την κοπτική ραπτική!!!

Ο Αμερικανογερμανικος άξονας που αποτελούν η Ντεμπορ Παπαντινοφ και η Μαρουλα Κραμερ Χοχ καταποντίστηκε χθες, αλλά την δουλεία της την έκανε την περασμένη Τέταρτη!

Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος  Παπαδακης δεν αγωνίστηκε χθες, αλλά πέρασε από τον αγωνιστικό χώρο, και πριν τον αγώνα δείχνοντας την Γερμανίδα μπριτζερ, και ολους τους ευλογημένους, τους βλογιοκομμένους, τους ρεπουσαιους, τους διαολοφερμενους, τους μισέλληνες και τους ανθέλληνες εντος και εκτός συνόρων τους,   θύμισε λόγια ενός δικού της,  του  ΓΙΟΧΑΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΦΟΝ ΓΚΑΙΤΕ  – Του κορυφαίου στην πυραμίδα της γερμανικής πεζογραφίας και δραματουργίας που θεώρησε  τους Έλληνες αδελφούς του,, συγκεκριμένα είπε  : «Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.»

Συμπλήρωσε  μεταξύ άλλων  μερικές ακόμη φράσεις του ογκόλιθου των Γερμανικών γραμμάτων «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.»

Στον «Φάουστ»,  το παγκόσμιο αριστούργημα του,  βάζει έναν ήρωα, τον Έλληνα Ευφορίωνα, μέσα στο πολιορκημένο Μεσολόγγι να φωνάζει: «Ν\’ ανεβαίνω πάντα πιο ψηλά, να κοιτάζω πάντα πιο μακριά.

«Ο Όμηρος με τον Αχιλλέα και τον Οδυσσέα, τον γενναιότερο και τον εξυπνότερο των ανδρών, έδωσε πλήρη περιγραφή του ανδρικού φύλου.»

 «Μετά την συγγραφή του Βέρθερ και του Φάουστ επήγα να παρακαθήσω στην Τράπεζα των Ελλήνων. Εάν δεν τους είχα γνωρίσει, όπως τώρα τους γνωρίζω, με τα αριστουργήματα, που υπάρχουν σ\’ αυτούς από χιλιετιών δεν θα έγραφα ούτε ένα στίχο. Θα μεταχειριζόμουνα αλλοιώς τη δραστηριότητα μου.»

Και έκλεισε η  ομιλία του μέσα σε ζητωκραυγές από τον κόσμο και τους φιλάθλους του μπριτζ, αφήνοντας για μια επόμενη φορά τα λόγια των Σιλλερ και  Νίτσε, αλλά και άλλων για την Ελλάδα,  καλώντας όμως και όλους εμάς τους νεοέλληνες να ενωθούμε με τους προγονούς πνευματικά  μας, να τους μελετήσουμε, να τους κατανοήσουμε και να γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους,  και στα διαλλείματα της μελέτης και των αγώνων μας που μας προστάζει το καθήκον να δίνουμε καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα,και  οι απανταχού εχθροί  μας ,  να παίζουμε και λίγο μπριτζ!

 

Β.Γ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook