Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά το πρωί της Δευτέρας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μέσα και έξω από την αίθουσα αλλά και περιμετρικά θα βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί ενώ η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη και θα επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν ειδική κάρτα πρόσβασης.

«Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί κατά την δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε τις τελευταίες ημέρες σε διαρκείς συσκέψεις σχετικά με το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα θα λάβουν μέρος αστυνομικοί από την Ασφάλεια, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) που θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε κτίρια στη γύρω περιοχή.

Παράλληλα, πάνω από την περιοχή θα πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. «Στη περιοχή θα υπάρχουν αστυνομικοί αλλά δεν θα διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ζωή της πόλης» διευκρίνιζε ο ίδιος αξιωματικός. 1


Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις μετακινήσεις των δικαστών, καθώς υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο δολοφονικής επίθεσης εναντίον τους, κάτι για το οποίο έχουν απειλήσει οι τρομοκράτες.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στον έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το διαμέρισμα στον Βύρωνα βρέθηκε προσχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης για επιθέσεις που θα αναλάμβανε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται, ως «απάντηση στο κάλεσμα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην προκήρυξη δεν αναφέρονται ούτε οι στόχοι ούτε ο τρόπος των επιθέσεων, όμως η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι προετοιμάζονταν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή δικαστικών στόχων.

Τις τελευταίες ημέρες αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης που ασχολούνται με υποθέσεις τρομοκρατίας ή ακόμα και με σοβαρές περιπτώσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Παράλληλα «ομπρέλα» ασφαλείας έχει «ανοίξει» σε κτίρια που στεγάζονται δικαστικές και αστυνομικές υπηρεσίες υπό το φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.in.gr.