Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Δουβλίνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιρλανδική νομοθεσία περί αμβλώσεως που οδήγησε στο θάνατο μιας Ινδής γυναίκας η οποία ζήτησε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, αλλά στερήθηκε του δικαιώματος αυτού, λόγω των καθολικών πεποιθήσεων του νοσοκομείου.

Περίπου 10.000 διαδήλωσαν στο Δουβλίνο, τιμώντας τη μνήμη της 31χρονης Savita Halappanavar που έφυγε τόσο άδικα στις 28 Οκτωβρίου. Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, κρατούσαν κεριά, πανό και φώναζαν «ποτέ ξανά», ενώ κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

«Εδώ είναι χώρα Καθολικών» της είπαν οι γιατροί σύμφωνα με τα λεγόμενα του συζύγου της άτυχης Savita, που ενώ επέμενε στον τερματισμό της κύησης, οι γιατροί υποστήριζαν ότι η καρδιά του εμβρύου δεν είχε σταματήσει.

Τελικά, η καρδιά του εμβρύου σταμάτησε να λειτουργεί λίγες ημέρες μετά. Οι γιατροί πήραν το νεκρό έμβρυο, αλλά η 31χρονη πέθανε από σηψαιμία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ιρλανδική κυβέρνηση, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή, θα διερευνήσει σωστά την υπόθεση και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κατάλληλο σύστημα, ώστε τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν», δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Salman Khurshid, έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook