Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στην είσοδο του παλιού Νοσοκομείου Χανίων. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Χανίων και την Επιτροπή των Κατοίκων υπέρ της κατεδάφισης του και σκοπό είχε να ενημερωθούν πολίτες για την πορεία αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις διαδικασίες ένταξής του στο ΕΣΠΑ.

Θυμίζουμε ότι εδώ και σχεδόν 10 μήνες έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον Δήμο, με σκοπό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατεδάφισή του και η ανέγερση ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Ωστόσο για να γίνει η ένταξη του στο πρόγραμμα, έπρεπε να γίνει μία αλλαγή στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, αλλαγή που θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και μετά από την σύμφωνη εισήγηση του ΣτΕ.

\"\"

Η συζήτηση όμως της υπόθεσης στο ΣτΕ και ενώ ήταν να γίνει τον περασμένο μήνα, πήρε αναβολή και σύμφωνα με τον Δήμαρχο συνέπεσε με την κατάθεση ερώτησης για το θέμα στην Βουλή από τον κ. Κ. Βιρβιδάκη.

Την ερχόμενη Τρίτη είναι η νέα συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστικό Όργανο και αν και αυτή την φορά δεν παρθεί απόφαση, τότε το έργο χάνει την ευκαιρία υλοποιηθεί και ουσιαστικά χάνονται τα 4.5 εκ €, που είχε ενταχθεί το έργο της κατεδάφισής του, της διαμόρφωσης χώρου πρασίνου και της δημιουργίας Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007 2013).

Ο κος Βαβουράκης, Πρόεδρος της Επιτροπής των Κατοίκων στην ομιλία του τόνισε ότι όσοι δεν επιθυμούν να κατεδαφιστεί το Παλιό Νοσοκομείο να βγουν να το δηλώσουν δημόσια, να μην κρύβονται. Σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσουν να αντιδρούν όλοι αυτοί που δεν επιθυμούν την αξιοποίηση της περιοχής και δήλωσε την στήριξη του στο Δήμο και στον Δήμαρχο για τις ενέργειες του στο θέμα.

\"\"

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, στην ομιλία του έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η υλοποίηση του έργου, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής, προς τους πολίτες των Χανίων. Επίσης αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου, του ιδίου, των υπηρεσιών του Δήμου και τον συναρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου το έργο να ωριμάσει και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε, μετά και την υπογραφή της ένταξής του, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρο Αρναουτάκη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Στην συνέχεια παρουσίασε στους κατοίκους τις δαιδαλώδης ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα και συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Αντιπεριφέρειας Χανίων για τις προσπάθειές τους.

Έκανε αναφορά στις χρονικές συμπτώσεις της κατάθεσης στην Βουλή της ερώτησης του κ. Βιρβιδάκη και την ταυτόχρονη αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ τον περασμένο μήνα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν η δήλωση του ότι ακόμα και σε περίπτωση που δεν ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, ο Δήμος Χανίων θα κατεδαφίσει το παλιό Νοσοκομείο με ιδίους πόρους, γιατί αυτό αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αν όχι όλων των πολιτών του Δήμου Χανίων

Δείτε το video από τις δηλώσεις του κ. Μ. Σκουλάκη:



Video streaming by Ustream

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook