Την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόβλημα δεν είναι μία ενδεχόμενη νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά «τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το κούρεμα» διατυπώνει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μηλιός.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηλιός αναφέρει:

«Το πολυδιαφημισμένο επόμενο Eurogroup θα συζητήσει αναμφίβολα το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνεπώς την ανάγκη κουρέματος ενός σημαντικού μέρους του.

»Το πρόβλημα δεν είναι όμως η διαγραφή του χρέους καθ' αυτή, αλλά τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το κούρεμα.

»Τα μέτρα αυτά, δηλαδή η περαιτέρω πτώχευση και ανασφάλεια της κοινωνίας για να αυξάνει ο πλούτος και η εξουσία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας είναι ο πραγματικός τους στόχος.

»Αυτή την πολιτική πρέπει να αλλάξουμε, να ανατρέψουμε. Καταργώντας τη λιτότητα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το κούρεμα του χρέους ώστε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση και αναδιανομής του εισοδήματος σε όφελος των πολλών, των κοινωνικών αναγκών».