Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρουαζιέρα, οι κινήσεις που έχουν γίνει ήδη και τα μέτρα που θα ληφθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης με το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της κρουαζιέρας και του ζητήθηκε να εξετασθούν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και όπου απαιτείται συνεργασία με άλλα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες εξέτασής των, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΚΦΝ τόνισαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες προσέγγισης περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων σε Ελληνικούς Λιμένες και ιδιαίτερα αυτών που δεν φέρουν κοινοτική σημαία, προκειμένου για την εκτέλεση κυκλικών ταξιδιών, χρησιμοποιώντας τους λιμένες ως home port, μετά και την απελευθέρωση του cabotage με την τελευταία Νομοθετική ρύθμιση.

Υπογραμμίστηκε η σημασία του κλάδου, τόσο για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής των λιμένων που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, αλλά γενικότερα για την εθνική οικονομία, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή οικονομική περίοδο
που διέρχεται η Χώρα.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η λιμενική υποδομή της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά και το ενδιαφέρον ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων τόνισαν ότι «στη χώρα μας υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε πολλά θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές και τρόπους εξυπηρέτησης των τουριστών. Προς το σκοπό αυτό είναι ανάγκη όπως, στις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν, πέρα των έργων που αφορούν τους λιμένες, υπάρξει και η αναγκαία συνδρομή, όσον αφορά ένα πολύ σπουδαίο έργο που έχει σχέση με την κατασκευή δεύτερου τελεφερίκ στην Σαντορίνη».

Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην μεγάλη ανάγκη πύκνωσης των αεροπορικών συνδέσεων απ’ ευθείας με το εξωτερικό και ιδιαίτερα με υπερατλαντικές πτήσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε την επιθυμία των τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα μας, μεγάλο μέρος των οποίων χρησιμοποιούν τα κρουαζιερόπλοια για τις περιηγήσεις τους στον Ελλαδικό χώρο.
Στο θέμα αυτό επισημάνθηκε η εξίσου μεγάλη ανάγκη αναβάθμισης των αεροδρομίων της περιφέρειας και ιδιαίτερα των νήσων, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής ναυτιλίας – κρουαζιέρας, ύστερα και από την απελευθέρωση του Cabotage.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook