Τραγωδία στην Ινδία. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά, ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια ινδουιστικού φεστιβάλ στο κρατίδιο Μπιχάρ.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Πάτνα, καθώς Ινδουιστές πιστοί επέστρεφαν αφού προσευχήθηκαν στον ήλιο, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Τσάτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι μια αυτοσχέδια γέφυρα από μπαμπού στις όχθες του ποταμού κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι πιστοί να ποδοπατηθούν και 18 από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους. Το τηλεοπτικό κανάλι NDTV πρόβαλε βίντεο με ανθρώπους που, κλαίγοντας, αναζητούν τους συγγενείς τους κοντά στις όχθες του ποταμού.

Οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης των θυμάτων συνεχίζονται.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η κατάσταση πολλών από αυτούς θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνθρωποι από την Πάτνα και τις γύρω περιοχές είχα συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού. Η κυβέρνηση του Μπιχάρ διέταξε έρευνα για το δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Τσατ, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι μια από τις σπουδαιότερες ινδουιστικές γιορτές στη βόρεια και ανατολική Ινδία. Διαρκεί τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν στις όχθες του Γάγγη για να προσευχηθούν στο θεό Ήλιο.

protothema.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook