Την πρόταση του αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, για εκεχειρία με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας εξέτασε το βράδυ της Δευτέρας το συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιθυμούσε την κατάπαυση του πυρός για 24 ή 48 ώρες, προκειμένου στο διάστημα αυτό οι δύο πλευρές να επεξεργαστούν τους όρους.

Οι συνομιλίες για την Γάζα αναμένεται να συνεχιστούν στο Κάιρο, στα πλαίσια της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν εκρήξεις στη Γάζα, ενώ ήχησαν και οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ, αν και οι ξένοι ανταποκριτές έκαναν λόγο για μία σχετικά ήρεμη νύχτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, η σχετικά ήσυχη νύχτα, είναι ίσως η πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες στο Κάιρο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διαβουλεύεται, προκειμένου να καταλήξει σε μία δήλωση που θα καλεί και τις δύο πλευρές σε παύση των επιθέσεων και θα αναφέρεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 Παλαιστίνιοι, ενώ από παλαιστινιακές ρουκέτες έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί.

Χθες από αεροεπιδρομή σε κτήριο όπου στεγάζονταν μέσα μαζικής ενημέρωσης, σκοτώθηκε ένας από τους ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο Ραμέζ Χαμπρ. Στη Βόρεια Γάζα σκοτώθηκε ένα ζευγάρι και τα δύο μικρά παιδιά τους.

skai.gr