Με μια επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών ο Δήμαρχος Βιάννου ζητά να μην τοποθετηθεί ο Δήμος στην Δ ζώνη επιδότησης, καθώς είναι ορεινός και σε καμία περίπτωση οι θερμοκρασίες δεν είναι οι ίδιες με τις περισσότερες περιοχές του Ν. Ηρακλείου. 

Ο κ. Μπαριτάκης εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της Βιάννου αφού θα βρεθούν ουσιαστικά χωρίς επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του τελευταίου να έχει φτάσει στα ύψη. 

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Βιάννου, αναφέρει: 

''Σύμφωνα με την Δ33 50429999 ΕΞ. 16.11.2012 απόφαση σας περί χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στο άρθρο 3 αυτής η Ελληνική Επικράτεια κατανέμετε σε τέσσερις κλιματικές ζώνες.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Δήμος Βιάννου που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εντάσσεται στην τέταρτη (Δ) ζώνη επιδότησης παρά το ότι επίσημα χαρακτηριστεί ορεινός.
(Ν 3852/10 άρθρο Παρ.17.)

Θεωρούμε άδικη την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου αυτού αφού ο Δήμος Βιάννου είναι ορεινός με υψόμετρο 770 μέτρα, ο χειμώνας έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες καθόλη την διάρκεια του.

Ζητάμε από εσάς την επανεξέταση των γεωγραφικών κριτηρίων έτσι ώστε ο ορεινός Δήμος Βιάννου να ενταχτεί στην Α ή στην Β Γεωγραφική Ζώνη για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Να λάβετε επίσης υπόψιν σας ότι ο Δήμος μας έχει χαρακτηριστεί πυρόπληκτος (ΚΥΑ Αρ. Πρωτ. 3763/Δ325 15.10.12) από πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, ο πληθυσμός του είναι αγροτικός και αποτελείται από άτομα μεγάλης ηλικίας και χαμηλού εισοδήματος που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης.

Με βάση τα παραπάνω Κύριε Υπουργέ πιστεύουμε ότι θα εντάξετε με νέα απόφαση σας το Δήμο μας σε άλλη Ζώνη επιδότησης όπως ζητάμε παραπάνω.''