Δεν προλαβαίνει να καταγράφει αυτοκτονίες οικογενειαρχών, επιχειρηματιών και μη το αστυνομικό δελτίο. Τα χρέη έχουν \”πνιξει\” τους περισσότερους, οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον με τον τρόπο που δάνειζαν στο παρελθόν και η αγορά παραμένει στάσιμη με καταστήματα και επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη.

Σε πολλές περιοχές της χώρας οικογένειες ντύνονται στα μαύρα, αφού τα χρέη γίνονται όπλο που στρέφουν εναντίον τους πολλοί μεγάλοι ή και μικροί επιχειρηματίες.

Μέσα σε λίγες ημέρες τρία περιστατικά συγκλονισαν την ελληνική κοινή γνώμη, αφού οι απελπισμένοι αυτόχειρες επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή με μαρτυρικό τρόπο.

Στην Πάτρα, 56χρονος επιχειρηματίας, απαγχονίστηκε μέσα στην επιχείρησή του στην πλατεία Μακρυγιάννη, αφήνοντας πίσω του ορφανά δύο παιδιά.
Η αδελφή του τον αναζητούσε χθες (24-03-2011) στο τηλέφωνο κι επειδή η αδικαιολόγητη απουσία του την ανησύχησε τον έψαξε στο μαγαζί του… Εκεί, τον βρήκε απαγχονισμένο με έναν αυτοσχέδιο βρόγχο. Αμέσως στο σημείο έφτασε και η αστυνομία η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στο Ηράκλειο ένας 45χρονος εκπαιδευτικός “πνιγμένος” από τα χρέη προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι κι όταν δεν τα κατάφερε, ανήμπορος πλέον να καταστρέψει τον εαυτό του, ζήτησε από τον πρώτο αστυνομικό που έσπευσε για να δει τι είχε συμβεί, να τον … σκοτώσει για να γλυτώσει από τον οικονομικό εφιάλτη του!
Ο τραγικά απελπισμένος άνδρας που χτύπησε κατευθείαν την καρδιά, δυστυχώς δεν χρειάστηκε τη μεσολάβηση κανενός άλλου αγγελιαφόρου θανάτου, καθώς η μαχαιριά μπορεί να μην επέφερε ακαριαίο θάνατο όπως ήλπιζε, αλλά εξαιτίας της εξέπνευσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στα Χανιά. \”Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πεθάνω αξιοπρεπώς\’\’ έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα
\’Εδωσε τέλος στη ζωή του, επειδή δεν άντεχε την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα. Ο λόγος για έναν 54χρονο εργολάβο από τα Χανιά, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή «Φώκες».
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, εξαφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν είχε δουλειά και αδυνατούσε να αντεπεξέλθει ακόμα και στα στοιχειώδη.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook