Χωρίς καμία απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και την εκταμίευση της δόσης, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έξι το πρωί η 10ωρη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νέα συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα με την ελπίδα να αρθεί η κόντρα ΔΝΤ – Ευρωπαίων, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν στο τελικό κομμάτι της συμφωνίας που αφορά στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, το Eurogroup σημείωσε με ικανοποίηση ότι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν ζητηθεί από την Ελλάδα πριν από τη συνεδρίαση έχουν εκπληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο.

«Οι προσπάθειες αυτές, υπογραμμίζει, αποδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής». «Το Eurogrpoup συνεχάρη τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και οι Έλληνες πολίτες για να φτάσουν σ’ αυτό το στάδιο», κατέληξε ο κ. Γιουνκέρ.

Ο κ. Γιουνκέρ αναφέρει ακόμα ότι το Eurogroup είχε μια διεξοδική συζήτηση και σημείωσε πρόοδο σχετικά με ένα συνεκτικό πακέτο αξιόπιστων πρωτοβουλιών, οι οποίες αποσκοπούν στη σημαντική συνεισφορά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το Eurogrpoup διέκοψε τη συνεδρίασή του προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω τεχνική επεξεργασία σε κάποια από τα στοιχεία του πακέτου και θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.


skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook