Με συλλαλητήρια ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» σε Ηράκλειο και Χανιά, τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γεμένη και Νίκο Μίχα.

Οι βουλευτές, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, σε Χανιά και Ηράκλειο, αντίστοιχα.

Φορείς και συλλογικότητες των δύο νομών μόλις ενημερώθηκαν για την περιοδεία, αποφάσισαν να οργανώσουν συλλαλητήρια καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν.

Έτσι στα Χανιά έχει οργανωθεί συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης στις 4 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς, με πρωτοβουλία της «Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας" η οποία καλεί σε συμμετοχή " όλους τους ανθρώπους που στοχάζονται ελεύθερα, ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό και υπέρ της διεκδίκησης ενός κόσμου ισότητας και αλληλεγγύης την ημέρα επίσκεψης στα Χανιά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στις 24 Νοεμβρίου, στις 4μμ στην πλατεία Αγοράς"

Στο Ηράκλειο την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, που οργανώνει το συντονιστικό όργανο Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία τα Λιοντάρια, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Αρχικά το συντονιστικό αγώνα πολιτών Ηρακλείου καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αντιφασίστες και μέλη του συντονιστικού την Κυριακή στο Ζαρό στα πλαίσια αντιφασιστικής ενημέρωσης και αφισοκόλλησης. Η παρέμβαση ήταν δημόσια και χωρίς πρόθεση να προκαλέσει. Παρ' όλα αυτά, κατά την αποχώρηση τους απο καφενεία όπου συζητούσαν με κατοίκους δέχτηκαν ενέδρα από τους χρυσαυγίτες του χωριού με ξύλα και μαγγούρες.

Οι γνωστοί αυτοί τραμπούκοι και μαφιόζοι της περιοχής δε δίστασαν να επιτεθούν και σε συγχωριανούς τους με βία και απειλές. Είναι οι ίδιοι ψευτονταήδες που πριν λίγο καιρό τραυμάτισαν μετανάστες εργάτες στο Ζαρό και έκαψαν το στάβλο του παπά που τους απασχολούσε.

Μέσα σ'αυτό το κλίμα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έρχονται στο Ηράκλειο κάποιοι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι δήθεν αντισυστημικοί αυτοί τύποι που πλέον κυκλοφορούν με γραβάτες και κουστούμια πρόκειται να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο..."


Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την περιοδεία

Το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου στην Κρήτη.

Οι προγραμματισμένες ομιλίες των βουλευτών είναι οι εξής:

Νομός Χανίων: Σάββατο 24 Νοεμβρίου ώρα 5:00 μ.μ στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη 40-42

Νομός Ηρακλείου: Κυριακή 25 Νοεμβρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο BELVEDERE στην Χερσόνησο