Οι Ταλιμπάν βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στη διπλωματική ζώνη της Καμπούλ και προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε ότι την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ενώ ο υπαρχηγός του έκανε λόγο για δύο βομβιστές.

Οι αφγανικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι αδιευκρίνιστος, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι σημειώθηκε κοντά στο αμερικανικό στρατόπεδο Έγκερς στην πράσινη ζώνη της Καμπούλ που στεγάζει πρεσβείες, το στρατηγείο της νατοϊκής δύναμης Isaf και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Φορώντας στολή φρουρού ασφαλείας, ο καμικάζι προσπαθούσε να σκαρφαλώσει σε ψηλό υπό ανέγερση κτίριο, από το οποίο υπάρχει κοντινή εποπτεία της αμερικανικής πρεσβείας, της γερμανικής πρεσβείας, του στρατοπέδου Έγκερς και του στρατηγείου των νατοϊκών δυνάμεων όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ. Ωστόσο, ο καμικάζι κατόρθωσε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που μετέφερε. «Δύο φρουροί σκοτώθηκαν και τρία άτομα τραυματίσθηκαν».

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Καμπούλ Ναούντ Αμίν, υπήρχαν δύο καμικάζι που φορούσαν στολές των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο στρατόπεδο Έγκερς, όπου ο ένας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε και ο δεύτερος ανατινάχθηκε.

«Μεγάλος αριθμός φενταγίν, οπλισμένων με βαρέα και ελαφρά όπλα επετέθησαν εναντίον σημαντικού γραφείου της CIA στο κέντρο της Καμπούλ...Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες, τον αριθμό των οποίων δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε και οι μάχες συνεχίζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ταλιμπάν.

newsbeast.gr